ZIARUL BURSA

12 septembrie 2005
Ediţia din 18.09.2024

Reuniunea ministrilor de finanţe UE

A.V.Internaţional / 12 septembrie 2005

Miniştrii europeni de finanţe, reuniţi în Marea Britanie, la finele săptămînii trecute, au opinat că nu se impune reducerea taxelor percepute al combustibili, în vederea compensării majorării preţului ţiţeiului.

Bancherii scrîşnesc din dinţi: BNR reduce creditul în valută

Magda StoicaBănci-Asigurări / 12 septembrie 2005

Noile norme de acordare a creditului în valută prin plafonarea valorii acestuia în raport cu valoarea fondurilor proprii ale băncilor comerciale au fost aprobate săptămîna trecută. Mugur Şteţ, purtătorul de cuvînt al Băncii Centrale, ne-a explicat, vineri, că "decizia de fond a fost luată şi mai sînt nişte discuţii de formă".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

RATING: Obţinem note din ce în ce mai bune!

Andrada BusuiocMacroeconomie / 12 septembrie 2005

Rating-ul acordat ţării noastre a fost îmbunătăţit pînă la categoria de risc aferentă nivelului investiţional (investment grade), caracteristic ţărilor cu o solvabilitate acceptabilă pentru marea majoritate a investitorilor.

"Tempo Advertising" a dezvoltat noua campanie "Skol"

Carola IonescuMedia-Advertising / 12 septembrie 2005

Marca de bere Skol lansează în această toamnă campania promoţională "Te skoţi cu 4 roţi", prin intermediul căreia consumatorii săi au şansa să cîştige 20 de autoturisme Renault Clio Symbol şi 500.000 de doze de bere Skol de 0,5 l....

Parlamentarii PRM şi PSD pregătesc cîte o moţiune pe zi

Cătălin OpreaPolitică / 12 septembrie 2005 /

Corneliu Vadim Tudor, preşedintele PRM, a anunţat la sfîrşitul săptămînii trecute că deputaţii partidului urmează să depună o moţiune simplă la Camera Deputaţilor, intitulată "Unde sînt banii pentru locuinţele sinistraţilor?".

Petrol contra putere

Cristian PîrvulescuEditorial / 12 septembrie 2005

Cristian Pîrvulescu

O lecţie practică despre raportul dintre globalizarea economică şi politică: astfel s-ar putea rezuma ultimele evoluţii provocate de criza petrolieră.

Doar 15% din producţia "Firos" ajunge pe piaţa internă

Cornelia AngelescuCompanii / 12 septembrie 2005 /

Societatea bucureşteană "Firos", înfiinţată în anul 1976, are un sistem şi un proces tehnologic modernizate, care beneficiază de o experienţă de peste 25 de ani în producerea şi comercializarea de fire şi ţesături din fire de sticlă,...

"Sicomed" a agitat piaţa

Andreea NegruPiaţa de Capital / 12 septembrie 2005

Agitaţia resimţită vineri în piaţă pe fondul creşterii susţinute a principalilor emitenţi s-a manifestat în mod evident pe titlurile din sectorul farmaceutic.

Secretul lui Polichinelle

Mihai IordachePiaţa de Capital / 12 septembrie 2005 /

Expresia din titlu, pentru cine nu este familiarizat cu Comedia del Arte, este secretul pe care îl ştie absolut toată lumea, astfel că de fapt nu mai este un secret.

PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a depreciat cu 165 ROL

Bănci-Asigurări / 12 septembrie 2005

În deshiderea sesiunii de tranzacţionare de vineri, moneda europeană era cotată la 3,4920 RON la cumpărare şi 3,4970 RON la vînzare. În continuare, moneda naţională s-a depreciat, cursul urcînd pînă la un maxim de 3,4970 RON - 3,5010 RON.

Toţi pretendenţii la CEC au fost acceptaţi

Magda StoicaBănci-Asigurări / 12 septembrie 2005 /

Toţi pretendenţii CEC sînt eligibili să continue cursa pentru pachetul majoritar al băncii, în urma deciziei Ministerului Finanţelor Publice şi Comisiei de privatizare a Casei de Economii şi Consemnaţiuni, precizează un comunicat al Finanţelor.

Creditele de consum le-au devansat pe cele imobiliare

Magda StoicaBănci-Asigurări / 12 septembrie 2005 /

Populaţia a început să se orienteze mai mult către creditele de consum decît spre cele imobiliare. Ponderea împrumuturilor imobiliare în totalul creditelor s-a redus la un sfert în iulie anul acesta, de la o treime în iulie anul trecut. Cu toate...

SIBIU Profituri de 45% pe zi

Radu BâlbâiePiaţa de Capital / 12 septembrie 2005

În săptămîna recent încheiată operatorii pe piaţa contractelor derivate au manifestat în continuare un interes sporit pentru acţiunile RRC, cele mai lichide din piaţă.

Fiscalitatea trebuie diminuată sau simplificată?

Cornelia AngelescuCompanii / 12 septembrie 2005 /

La această întrebare, doamna Monica Tatoiu, director general al firmei "Oriflame Cosmetics" România, răspunde: simplificată!!! Deoarece în momentul de faţă economia românească are nevoie de întărirea leului, pe baze sănătoase, de...

Directorul "Volkswagen" pentru America, înlocuit

A.V.Internaţional / 12 septembrie 2005

Compania germană "Volkswagen" AG, cel mai mare producător auto din Europa, l-a înloucit pe şeful principalei sale divizii din America de Nord, în condiţiile în care unele modele, printre care New Beetle, au tras în jos cota de piaţă a...

BMW îşi sporeşte vînzările

A.V.Internaţional / 12 septembrie 2005

Grupul auto german BMW a livrat, în luna august, 99.193 autoturisme BMW, MINI şi Rolls-Royce, mai mult cu 23,2% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cînd au fost vîndute 80.530 unităţi.

Canalizarea din Sebiş va fi extinsă

E.O.Companii / 12 septembrie 2005 /

Consiliul Local Sebiş organi-zează, în data de 26 septembrie, o licitaţie publică în vederea atibuirii contractului de lucrări pentru extinderea canalizării în oraş. Astfel, va fi amenajată reţeaua de canalizare, pe o distanţă de 26 km, pînă la...

Şapte spaţii libere în Piaţa Progresul

A.T.Companii / 12 septembrie 2005 /

Direcţia de Administrare a Pieţelor (DAP) sector 4 a anunţat că, dintre cele 19 spaţii comerciale din Piaţa Progresul scoase pentru închiriere, doar şapte mai sînt libere.

Modernizări la Distrigaz Nord Baia Mare

E.O.Companii / 12 septembrie 2005 /

În perioada care urmează vor avea loc lucrări de modernizare la Sucursala Distigaz Nord, din oraşul Baia Mare. Pentru selectarea unui antreprenor, se va desfăşura o licitaţie publică, în ziua de 5 octombrie, data limită pînă la care pot fi...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo