Asociaţia Industriaşilor şi Investitorilor din Ungaria este interesată de investiţii în domeniul mediului în Transilvania

Ziarul BURSA #Companii / 12 septembrie 2005

O delegaţie a Asociaţiei Industriaşilor şi Investitorilor din Ungaria - AIIU, în frunte cu vicepreşedintele Orosz Csaba şi cu ataşatul comercial al Consulatului Ungar de la Cluj Napoca, Konya Laszlo, a avut, recent, la sediul Consiliului Judeţean Mureş, o întîlnire cu preşedintele instituţiei, Lokodi Edita Emoke, şi cu o serie de primari UDMR ai localităţilor din zona metropolitană, transmite Rompres.

Scopul vizitei delegaţiei ungare, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, a fost acela de a studia posibilităţile investiţiilor în infrastructură, res-pectiv construirea drumurilor, introducerea apei potabile şi realizarea canalizării în localităţile din zona metropolitană. "Pe lîngă potenţialul investiţional expus, am prezentat delegaţiei ungare o serie de alte oportunităţi oferite de judeţul Mureş. Alte posibilităţi de in-ves-tiţii în judeţul Mureş ar viza reamenajarea şi reabilitarea trenuleţului de pe linia îngustă Tîrgu Mureş- Praid, Parcul Industrial de la Ungheni, dar şi proiectele drumurilor de ocolire ale municipiilor Tîrgu Mureş şi Reghin", a spus Lokodi. Vicepreşedintele Asociaţiei Industriaşilor şi Investitorilor din Ungaria - AIIU, Orosz Csaba, a spus că este prima vizită de acest gen din România, iar cea din judeţul Mureş este ce-a de-a treia oprire în Transilvania, după vizitele din urmă cu două zile la Oradea şi Cluj Napoca. "Am venit în România pentru a face un inventar al investiţiilor legate direct de mediu. Este foarte important pentru noi să identificăm acei mastodonţi din Transilvania a căror poluare se întinde şi peste graniţă, cum ar fi Carbid Fox şi Bicapa Tîrnăveni din judeţul Mureş. Integrarea în Uniunea Europeană, atît a Ungariei, cît şi a României, presupune rezolvarea unei anumite probleme în mod special, respectiv cea a apei potabile şi a curăţirii apelor uzate. Noi încercăm să mişcăm capitalul în cadrul Asociaţiei Industriaşilor şi Investitorilor, pentru a investi în acest domeniu care ţine tot de protecţia mediului şi venirea noastră aici este primul pas în acest sens", a arătat Orosz Csaba. Ataşatul comercial al Consulatului Ungariei de la Cluj-Napoca a spus, la rîndul său, că intrarea în Uniunea Europeană nu se percepe, neapărat, în oraşele mari ci, mai degrabă, în localităţile mici, unde este necesară rezolvarea problemelor privind introducerea apei potabile şi cea a canalizării. "AIIU poate sprijini demararea şi finalizarea unor proiecte în Transilvania, prin atragerea de fonduri europene, graţie lobby-ului pe care îl desfăşoară la Bruxelles, prin intermediul a doi reprezentanţi ai asociaţiei", a subliniat Konya Laszlo, care a precizat că s-ar fi bucurat dacă presa nu ar fi aflat despre vizita delegaţiei ungare la Tîrgu Mureş, aşa cum s-a întîmplat la Cluj-Napoca şi Oradea.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb