ZIARUL BURSA

27 ianuarie 2023
Ediţia din 15.08.2024

Portret robot

Cornel CodiţăEditorial / 27 ianuarie 2023

Cornel Codiţă

Se caută cu febrilitate....aţi ghicit: un PREŞEDINTE. Pentru România. Activităţile menite să "canalizeze" spre Cotroceni pe viitorul ocupant al postului au trecut de fazele preliminare. Se află în plină tatonare. Tatonare a ofertei şi a cererii.

Operatorii turistici din zonele montane, sancţionaţi drastic de ANPC

JALE DUPĂ ACŢIUNILE COMANDAMENTULUI DE IARNĂ Operatorii turistici din zonele montane, sancţionaţi drastic de ANPC

GEORGE MARINESCUCompanii / 27 ianuarie 2023

Controalele efectuate de comisarii ANPC în luna decembrie 2022 şi în perioada sărbătorilor de iarnă (24 decembrie -13 ianuarie) în mai multe zone turistice din ţară au scos la iveală mai multe deficienţe în activitatea agenţilor economici din industria ospitalităţii, dintre care unele constituite adevărate pericole pentru sănătatea cetăţenilor, reiese din raportul prezentat, ieri, pentru comandamentele de iarnă, de Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

În ceea ce priveşte persoanele fizice, preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, a subliniat că ţine foarte mult la creşterea conformării, la conştientizare.

LUCIAN HEIUŞ, PREŞEDINTELE ANAF "Vrem să verificăm sectoarele în care statul a făcut o infuzie puternică de resurse, în pandemie"

ANDREI IACOMIMacroeconomie / 27 ianuarie 2023

"Suntem conştienţi că unele persoane fizice au o avere mult prea mare faţă de veniturile pe care le-au declarat" "Există o directivă europeană pe care trebuie să o implementăm şi noi, ce prevede ca neplata TVA să devină infracţiune" 

Nicu Marcu şi ASF s-au împiedicat în sesizarea DIICOT privind infracţiunile celor implicaţi în supravegherea asigurărilor

Sursă foto: news.umfiasi.ro

Metodologie nouă pentru examenele online

O.D.Miscellanea / 27 ianuarie 2023

Pandemia a produs multe mutări în ceea ce priveşte educaţia. Universităţile încă mai caută soluţia ideală pentru susţinerea examenelor online în cele mai bune condiţii. Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi a anunţat că a implementat o nouă metodologie de examinare online a studenţilor, cu ajutorul tehnologiei.

"Nu cred că cineva poate să afirme că în România mai pot fi scăzute taxe"

ALIN CHITU, SECRETAR DE STAT ÎN MINISTERUL FINANŢELOR: "Nu cred că cineva poate să afirme că în România mai pot fi scăzute taxe"

ANDREI IACOMIMacroeconomie / 27 ianuarie 2023

"Dacă nu urmărim obiectivele de deficit, fondurile din PNRR pot fi blocate de Comisie" "Voi cere un mandat în care ar trebui să rescriem Codul Fiscal" 

Chiar dacă avem alegeri în scurt timp, este foarte greu de crezut că cineva, indiferent de perspectivă politică, poate să afirme în mod onest că în ţara noastră mai pot fi făcute scăderi de taxe, a spus ieri Alin Chitu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, într-o conferinţă de specialitate.

Sursă foto: Facebook / UEFA Champions League

UEFA a modificat programul preliminariilor

O.D.Sport / 27 ianuarie 2023

UEFA a modificat formatul preliminariilor pentru calificarea la turneele finale de Campionat Mondial sau Campionat European şi teoretic, dacă ar fi să credem Federaţia Română de Fotbal, echipa naţională a ţării noastre are o şansă în plus. Practic, nu e loc de prea multe speranţe având în vedere evoluţiile din ultimii ani.

Sursă foto: olympics.com

Asia, "portiţă" pentru sportivii din Rusia şi Belarus

O.D.Sport / 27 ianuarie 2023

Sportivii suspendaţi din cauza războiului pot avea parte de o "portiţă" de ieşire din această situaţie imposibilă. Astfel, sportivii din Rusia şi Belarus ar putea participa la competiţii din Asia, iar Comitetul Internaţional Olimpic analizează opţiunile pentru revenirea reprezentanţilor celor două ţări la evenimentele internaţionale.

"După un 2022 de excepţie, 2023 va fi un an de reechilibrare pe segmentul investiţiilor imobiliare"

COLLIERS ANTICIPEAZĂ: "După un 2022 de excepţie, 2023 va fi un an de reechilibrare pe segmentul investiţiilor imobiliare"

A.V.Companii / 27 ianuarie 2023

"Piaţa imobiliară rămâne solidă, în ciuda semnelor de încetinire economică" "Piaţa spaţiilor logistice şi industriale rămâne unul dintre cele mai dinamice sectoare imobiliare" "Este posibil să începem să vedem în 2023 semne concrete ale unei pieţe a proprietarilor, aspect care poate aduce o creştere mai amplă a chiriilor" 

Piaţa imobiliară din România are suficiente resurse ca să continue să se dezvolte şi în 2023, preconizează consultanţii societăţii de consultanţă imobiliară Colliers, menţionând că acest lucru se datorează faptului că o dinamică de 3-4% pentru economia locală este realizabilă chiar şi în contextul actual, în care conflictul din Ucraina şi adevăratul impact al înăspririi politicii monetare din zona euro şi SUA nu a fost încă resimţit pe deplin.

Netflix - val nou de abonaţi

TRADEVILLE: Netflix - val nou de abonaţi

F.A.Piaţa de Capital / 27 ianuarie 2023

Netflix încheie cel de-al patrulea trimestru al anului 2022 cu o creştere de 2% a cifrei de afaceri şi cu o creştere surprinzătoare a numărului de noi abonaţi (+7,7 milioane), plasându-se cu 88% peste nivelul estimat de analişti şi cu 71% peste estimările proprii ale companiei, conform unui raport elaborat în cadrul Departamentului de Analiză TradeVille.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 27 Ianuarie 2023

MACRO NEWSLETTER 27 Ianuarie 2023

Macroeconomie / 27 ianuarie 2023

Încrederea mediului de afaceri din Germania a crescut şi în ianuarie 2022, până la 90,2 puncte, cea mai mare valoare din ultimele 7 luni, de la 88,6 puncte în luna anterioară, în condiţiile în care indicele aşteptărilor pentru următoarele 6 luni...

Creşteri pentru majoritatea indicilor

Creşteri pentru majoritatea indicilor

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 27 ianuarie 2023

Tranzacţii de numai 30,9 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului trecut  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri în sesiunea de tranzacţionare de ieri, în ton cu evoluţiile pieţelor europene. Indicele compozit...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo