Ziarul "BURSA", premiat de Bursa de la Sibiu

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 iulie 2007

Ziarul "BURSA", premiat de Bursa de la Sibiu

Bursa de la Sibiu a primit felicitări de la reprezentanţii burselor care doresc să-i devină partener strategic: OMX, Deutsche Borse, Bursa din Varşovia, Euronext, precum şi de la preşedintele Traian Băses­cu, preşedintele CNVM, Gabriela Anghelache, pre­şe­din­tele SSIF "Broker", Petru Prunea şi nenumărate alte personalităţi, cu ocazia aniversării a 10 ani de piaţă futures.

La eveniment a fost prezent şi preşedintele bursei rivale de la Bucureşti, Septimiu Stoica.

Teodor Ancuţa a declarat că va deveni partener al BMFMS acea bursă care se va mişca cel mai rapid. Piotr Borowski, directorul departamentului de dezvoltare a afacerilor pe pieţele europene de la Bursa din Varşovia, ne-a comentat: "Suntem mai rapizi pentru că suntem mici, dar competitorii noştri au mai mult capital. Însă nimic nu este decis încă şi suntem foarte interesaţi să devenim parteneri cu BMFMS. Împreună putem crea valoare adăugată pentru investitori". Domnia sa a mai adăugat: "Deocamdată nu au existat discuţii decât cu Bursa din Sibiu, dar sigur că suntem interesaţi şi de cea de la Bucureşti, dacă aceasta îşi va căuta un partener".

Steven Kohler, director la Deutsche Boerse, a remarcat evoluţia pieţei de capital din ţara noastră: "În mediul bursier nu poţi plănui totul, există şi surprize. Dar dacă privim în spate, pieţele de capital au evoluat foarte mult. Putem vedea această creştere şi la Sibiu. Trăiţi într-un mediu care oferă posibilităţi enorme de creştere. Trebuie să vă bucuraţi de ceea ce aţi realizat până acum şi să priviţi spre viitor.

Mike Oswin, senior business analyst la AEMS, companie ce oferă soluţii tehnologice (platforme de tranzacţionare) pentru Euronext şi Warsaw Stock Exchange, speră ca următorii zece ani să fie la fel de plini de succes ca şi cei ce au trecut. Domnia sa ne-a spus: "Bursa de la Sibiu este interesantă, dinamică, a avut o dezvoltare rapidă. Este greu de zis cu cine se va alia. În Europa de Sud Est bursele mici îşi caută parteneri strategici şi sunt preocupate să îl selecteze pe cel mai bun. Problema lor este dacă vor fuziona sau vor fi preluate".

Dacă momentan, BMFMS nu a decis cu cine se aliază, brokerii ştiu ce vor: i-ar prefera pe nemţii de la Deutsche Boerse, deşi şi Bursa din Polonia li se pare destul de interesantă.

Ziarul "Bursa" a primit din partea BMFMS premiul pentru cea ma intensa mediatizare a instrumentelor financiare derivate in Romania, sectiunea presa scrisa, cu ocazia aniversarii a zece ani de piata futures.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb