Zona euro, către un acord privind mecanismul unic de rezoluţie bancară

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 decembrie 2013

Zona euro, către un acord privind mecanismul unic de rezoluţie bancară

Totuşi, încă există opinii divergente în regiune asupra reformei în domeniu

Ţările din zona euro se îndreaptă către un acord privind mecanismul unic de rezoluţie bancară, însă încă există păreri divergente referitoare la aspectele cheie ale acestei reforme.

Miniştrii de finanţe din Uniunea Europeană, reuniţi marţi, la Bruxelles, în cadrul Consiliului ECOFIN, au avansat în discuţiile privind mecanismul pentru reglementarea situaţiei băncilor cu probleme din zona euro - al doilea pilon al viitoarei uniuni bancare - însă trebuie să se întâlnească din nou în 18 decembrie pentru consfinţirea unui acord.

Comisarul european pentru piaţă internă şi servicii, Michel Barnier, a declarat că miniştrii au făcut "progrese decisive".

Miniştrii de finanţe s-au înţeles asupra bazelor unui acord privind aplicarea şi fundamentele juridice ale noului mecanism, dar şi asupra "mutualizării progresive" a viitorului fond european pentru rezoluţia băncilor cu probleme din zona euro. Totuşi, reprezentanţii UE nu au putut încheia negocierile dificile cu privire la mecanismul de rezoluţie bancară, care ar urma să permită evitarea recurgerii la bani publici pentru ajutorul băncilor în cauză.

Subiectul va fi dezbătut din nou de miniştrii finanţelor din UE în ajunul Consiliului European de iarnă, din 19-20 decembrie.

Mai mulţi miniştri, printre care Pierre Moscovici (Franţa) şi Luis De Guindos (Spania), sperau ca oficialii UE să ajungă în reuniunea de marţi la un acord politic, după care să rămână de stabilit doar detaliile tehnice ale mecanismului. Acest lucru nu s-a întâmplat, însă.

Totuşi, ministrul german de resort, Wolfgang Schauble, a apreciat la finalul reuniunii ECOFIN că este important ca acordul în materie să fie convenit până la finele acestui an.

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, le-a solicitat, marţi, guvernelor europene să finalizeze uniunea bancară.

"Este crucial acum să finalizăm această agendă la nivel european şi naţional, iar guvernele trebuie să se concentreze pe priorităţile cheie ale reformei: finalizarea uniunii bancare, implementarea consolidării fiscale şi reforme structurale pe piaţa muncii", a afirmat Mario Draghi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb