Zvonul de preluare a urcat la maximum cotaţia acţiunilor "Banca Comercială Carpatica"

Ana Săbiescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 26 iunie 2008

Zvonul de preluare a urcat la maximum cotaţia acţiunilor "Banca Comercială Carpatica"

BCC şi "Commerzbank" nu discută preluarea băncii autohtone

Acţiunile emise de Banca Comercială Carpatica (simbol BCC) s-au apreciat cu maximul admis de regulile bursei, 15%, la 0,253 lei/titlu, în şedinţa de ieri, fapt ce a dus la suspendarea lor de la tranzacţionare, după ce în piaţă au apărut zvonuri cu privire la preluarea băncii de către "Commerzbank".

"Banca Comercială Carpatica este o instituţie profitabilă pe piaţa românească şi acesta poate constitui un motiv al interesului deosebit, manifestat de o serie de entităţi financiare internaţionale pentru colaborări cu BCC", se arată într-un comunicat al BCC.

Nicolaie Hoanţă, directorul general al BCC, a declarat: "La această dată, BCC derulează parteneriate cu multe instituţii financiar-bancare internaţionale. Cel mai vechi partener extern al Băncii Comerciale Carpatica este Commerzbank, instituţie cu care BCC are excelente relaţii de afaceri. În pofida tuturor speculaţiilor, nu se poartă discuţii legate de participări la capitalul social al Băncii Comerciale Carpatica din partea Commerzbank".

Banca va fi în continuare des­chisă unor largi colaborări în domeniul finanţării, în condiţii de avantaj reciproc, urmărind fructificarea resurselor şi avantajelor proprii, se mai arată în comunicatul BCC.

BCC îşi majorează capitalul social cu 10 milioane lei

Acţionarii "Băncii Comerciale Carpatica" au decis majorarea capitalului social cu 10.000.000 lei, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor din data de 31 mai 2008.

Majorarea se va face prin aporturi în formă bănească, făcute de către acţionarii înscrişi în Registrul Acţionarilor la data de 20 iunie 2008.

Fiecare acţionar are dreptul să subscrie 5,59232 acţiuni pentru fiecare 100 acţiuni deţinute. Preţul este de 0,12 lei/acţiune, el fiind format din valoarea nominală de 0,1 lei/acţiune şi o primă de emisiune de 0,02 lei/acţiune.

Pentru a afla cum pot intra în posesia buletinelor de subscriere, acţionarii trebuie să se adreseze unei unităţi BCC sau le pot lista de pe site-ul băncii. Data limită până la care se poate achita contravaloarea acţiunilor este 25 august 2008, iar plata se poate efectua la unităţile BCC, la alte unităţi bancare sau prin intermediul băncilor corespondente în cazul acţionarilor străini.

"Banca Comercială Carpatica" are, în prezent, un capital social de 178.816.648,60 lei, divizat în acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei şi este cotată la categoria I a Bursei de Valori Bucureşti având simbolul BCC. Conform datelor de la sfârşitul lunii mai, principalii acţionari ai BCC sunt Carabulea Ilie, cu o deţinere de 35,82% din capitalul social, Albu Aurel cu 9,99%, Tănase Corneliu cu 9,84%, Olivo Lucio cu 7,87%, Olivo Gian Antonio cu 6,53%, restul de 29,94% fiind în posesia altor acţionari.

La sfârşitul primului trimestru al anului 2008, "Banca Comercială Carpatica" a înregistrat un profit de 2.644.706,00 lei, acesta fiind semnificativ mai mare decât cel de după trimestrul I al anului 2007 când se înregistrase un profit de 147.145,00 lei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb