ZIARUL BURSA

26 iunie 2008
Ediţia din 18.09.2024
SOV Invest redevine administratorul patrimoniului FNI

SOV Invest redevine administratorul patrimoniului FNI

Adina ArdeleanuPiaţa de Capital / 26 iunie 2008

Patrimoniul Fondului Naţional de Investiţii a ajuns să fie din nou la dispoziţia SOV Invest, societatea de administrare a fondului la momentul prăbuşirii sale, după ce Curtea de Apel Bucureşti a ridicat, acum o săptămâ­nă, sechestrul asigurător asupra conturilor FNI, prin aceeaşi sentinţă prin care a redus pedeapsa penală pentru Ioana Maria Vlas cu trei ani.

Oprescu în acţiune, contra "Esplanada"

Nataşa Negru Piaţa de Capital / 26 iunie 2008

Prima declaraţie publică a noului primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a îndreptat spre verificarea aprobărilor construcţiilor din parcurile bucureştene, în special din punct de vedere al legalităţii acestora.

BM: DEŞI EXPANSIUNEA VA ÎNCETINI ÎN MULTE STATE UE, Creşterea economică a României se va intensifica în 2008

Alina VasiescuInternaţional / 26 iunie 2008

Statele UE10 (Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia) se adaptează relativ bine contextului financiar global turbulent, preţurilor ridicate şi în continuă creştere ale energiei şi produselor alimentare, inflaţiei globale, precum şi pers­pectivei unei creşteri economice anemice pe pieţele mature, în special în zona euro, anunţă cel mai recent Raport economic periodic UE10 al Băncii Mondiale.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Patru pasi pe care companiile de tip "smart"

C.P.Companii / 26 iunie 2008

Sam Palmisano IBM Chairman and Chief Executive Officer propune patru paşi pe care companiile de tip "smart" trebuie să-i urmeze pentru a face faţă noilor provocări ale lumii globale şi evidenţiază conceptul de "smart power" o...

Managementul documentelor la a parta ediţie

C.P.Companii / 26 iunie 2008

Cel de-al patrulea eveniment Agora Technology Conferences (ATC) s-a adresat persoanelor de decizie şi directorilor IT din marile companii din România, companii cu o cifră de afaceri de peste 5 milioane de euro şi directorilor de IT din...

CARTEL ALFA: Guvernul a anulat dialogul social

Nataşa NegruPolitică / 26 iunie 2008

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel ALFA" s-a declarat revoltată faţă de adoptarea, în şedinţa de guvern din 24 iunie, a proiectului de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în...

Orban, cooptat în conducerea interimară a PNL Bucureşti

F.A.Politică / 26 iunie 2008

Biroul Politic Central al Partidului Naţional Liberal (PNL) a decis, miercuri, ca în Consiliul de coordonare al organizaţiei din Bucureşti să fie numiţi ca vicepreşedinţi, Ludovic Orban, Eugen Nicolăescu, Marian Petrache şi Andrei Chiliman.

Inflaţia anuală urmează traiectoria descendentă

Constantin Chirca, Director adjunct BNR - Direcţia StatisticăPolitică / 26 iunie 2008

Creşterile temperate ale preţurilor bunurilor şi tarifelor serviciilor de consum al populaţiei, consemnate în aprilie (0,52%), respectiv în mai (0,49%) a.c., au stopat traiectoria ascendentă a ratei anuale a inflaţiei.

"OMV" a deschis trei noi staţii

A.T.Companii / 26 iunie 2008 /

Conducerea "OMV România" a anunţat ieri deschiderea a trei noi staţii de distribuţie carburant în Bacău, Sibiu şi Bucureşti (Colentina). Noile staţii sunt centre multifunc­ţionale de servicii şi beneficiază de dotările şi standardele ce...

"Praktiker" a venit la Piteşti

Nataşa NegruCompanii / 26 iunie 2008 /

"Praktiker" România a inaugurat ieri la Piteşti cel de-al 22-lea magazin din reţea, se arată într-un comunicat de presă. Proiectul reprezintă o investiţie a companiei de aproximativ 12 milioane euro şi face parte din planul de extindere...

Un nou magazin "Carrefour" în Piteşti

Nataşa NegruCompanii / 26 iunie 2008 /

"Carrefour" deschide astăzi în Piteşti un nou hypermarket, investiţia fiind de aproximativ 20 de milioane de euro, informează printr-un comunicat de presă compania.

BBC închide redacţia în limba română

A.D.Companii / 26 iunie 2008 /

BBC World Service a decis să închidă redacţia sa în limba română. Radio BBC România, care în prezent transmite aproape 4 ore pe zi şi realizează o pagină de internet proprie, îşi va înceta emisia la 1 august 2008, după 68 de ani de activitate...

ILFOV: Extindere grădiniţă în Buftea

Bianca CojocaruCompanii / 26 iunie 2008 /

Şcoala cu clasele I-VIII nr.1 din Buftea va organiza, în data de 21 iulie, o licitaţie pentru construcţia unei clădiri noi la Grădiniţa cu program prelungit nr. 2 din localitate.

BIHOR: Lucrări de reabilitare pe artera Deva - Oradea

BIHOR: Lucrări de reabilitare pe artera Deva - Oradea

Bianca CojocaruCompanii / 26 iunie 2008 /

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va organiza, în data de 5 august, o licitaţie pentru servicii de consultanţă pentru proiectarea şi supervizarea lucrărilor de reabilitare a arterei DN 76, pe ruta Deva -...

Bursele europene - din nou pe curs ascendent

Alina VasiescuInternaţional / 26 iunie 2008

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Europa au urmat un curs ascendent ieri, după ce unul dintre cei mai importanţi furnizori ai "Nokia" Oyj a anunţat că cererea de telefoane mobile se consolidează.

Ţigarete mai scumpe

Ţigarete mai scumpe

Nataşa NegruCompanii / 26 iunie 2008 /

Preţul cu amănuntul pentru un pachet de ţigarete se va majora, în medie cu 0,39 lei, în urma creşterii accizei începând din 1 iulie 2008, potrivit unei Hotărâri de Guvern, adoptată în şedinţa de marţi a Executivului.

Bursă de combustibili la Hong Kong

Bursă de combustibili la Hong Kong

Alina VasiescuInternaţional / 26 iunie 2008

Hong Kong-ul va lansa, la începutul anului viitor, o bursă pentru tranzacţionarea petrolului distilat şi a altor mărfuri, urmărind astfel să profite de cererea puternică de materii prime din China.

"Volvo" disponibilizează 2.000 de salariaţi

Alina VasiescuInternaţional / 26 iunie 2008

Constructorul auto suedez "Volvo", deţinut de grupul auto american "Ford Motor" Co, va elimina 2.000 de locuri de muncă la nivel mondial, dintre care 1.200 în Suedia, în cadrul unui plan de restructurare.

"Titan" vrea afaceri de 353,33 milioane lei

"Titan" vrea afaceri de 353,33 milioane lei

Aristică BrânzanPiaţa de Capital / 26 iunie 2008 /

Societatea "Titan" SA Pantelimon activează în cadrul industriei alimentare, fiind profilată pe producţia de morărit în vederea obţinerii făinurilor de grâu şi porumb, panificaţie, paste, pesmet şi aluaturi.

Noi oportunităţi de dezvoltare pentru judeţul Călăraşi

Nataşa NegruCompanii / 26 iunie 2008 /

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor a organizat ieri, la Călăraşi, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Lucrărilor Publice din Bulgaria seminarul cu tema "Oportunităţi de dezvoltare deschise de Programul...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo