Băsescu: România are nevoie de o medie a creşterii PIB de 5-7%

R.P.
Ziarul BURSA #Politică / 26 iunie 2008

Băsescu: România are nevoie de o medie a creşterii PIB de 5-7%

România are nevoie de ritmuri medii anuale de creştere a Produsului Intern Brut (PIB) de 5-7 procente pentru o lungă perioadă de timp pentru a atinge media europeană, a declarat, ieri, preşedintele Traian Băsescu, la conferinţa internaţională "Standardele europene, suport pentru supravegherea pieţei". Preşedintele Traian Băsescu a subliniat că problematica strategică a României este creşterea competitivităţii producţiei naţionale. "România are nevoie de o nouă cultură a calităţii. Trebuie să ajustăm modelele de producţie şi consum, nevoia de calitate înaltă trebuie să ocupe un loc central în sistemul consumatorilor şi al producătorilor români" - este de părere Băsescu. Potrivit preşedintelui, standardizarea înseamnă şi protecţia pentru consumatori, întrucât cetăţenii ştiu că produsele sunt sigure şi au caracteristici esenţiale, iar sănătatea lor este protejată. Pe de altă parte, Traian Băsescu a subliniat importanţa urgen­tării descentralizării adminis­traţiei publice. "Este nevoie de coerenţă în descentralizare, pentru a avea un sistem instituţional eficient", a arătat preşedintele.

Potrivit acestuia, faptul că s-a organizat la Bucureşti conferinţa internaţională de standardizare reprezintă "un simbol al unor reforme necesare dezvoltării României ca stat performant în familia europeană".

Şeful statului a evidenţiat că diversele categorii de interese din România trebuie să fie "mai bine reprezentate". De asemenea, ţara noastră susţine în totalitate politica energetică a Uniunii Europene şi cea de vecinătate, a adăugat Băsescu. Preşedintele şi-a exprimat totodată satisfacţia pentru faptul că ţările din zona Caspică au fost invitate în procesul de standardizare european.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb