Oamenii sunt cea mai slabă verigă într-un sistem de securitate

Tiberiu Bălan
Ziarul BURSA #Companii #IT / 26 iunie 2008

Cel mai slab element de securitate din cadrul companiilor este reprezentat de angajaţi, fiindcă sunt cei mai vulnerabili. Anul trecut, în ţara noastră, au fost 1.277 de infracţiuni comise pe internet şi 752 de persoane investigate. Atacurilor de phishing au fost cele mai prezente mai ales pentru domeniul bancar.

Comerţul electronic cu plată online a crescut în ţara noastră cu 263% în anul 2007 faţă de anul 2006, atingând valoarea de 34,8 milioane de euro.

Ieri, în cadrul forumului Romanian IT&C Security - Forum 2008 "Security and Protection", Zoltán Somodi, secretarul de stat pentru Tehnologia Informaţiei din Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, a subliniat faptul că securitatea informaţiilor şi a reţelelor devine din ce în ce mai importantă şi critică odată cu creşterea numărului de utilizatori ai noilor tehnologii.

Numărul conexiunilor la internet broadband s-a dublat în 2007 faţă de 2006 ajungând la un procent de 10%, a spus Zoltán Somodi, adăugând că "numărul de utilizatori de servicii eBanking s-a dublat faţă de 2006, iar numărul tranzacţiilor a crescut cu 25% ajungând la un număr de 450.000. În acest context dinamic şi în permanentă schimbare, Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei este preocupat de informarea şi conştientizarea pericolelor în rândul utilizatorilor de internet, un bun exemplu în acest sens, îl reprezintă Programul coordonat de MCTI, Safer Internet Plus".

"Populaţia trebuie informată şi conştietizată asupra potenţialelor pericole. Cum ne putem proteja, cum ne putem feri de acestea", mai subliniat domnia sa. Zoltán Somodi este de părere că trebuie să se insiste în educarea copiilor cât şi părinţilor acestora în privinţa utilizării internetului.

De asemenea, Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei a susţinut înfiinţarea, la nivelul Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare în Informatică Bucureşti (ICI), a Centrului naţional de răspuns la incidente de securitate în sistemele informatice CERT-RO. Centrul va servi ca punct unic naţional pentru coordonarea activităţilor referitoare la gestionarea atacurilor de securitate informatică.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb