IBM şi Ministerul Educaţiei implicaţi în KidSmart

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 26 iunie 2008

IBM în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului anunţă continuarea implementării Programului KidSmart Early Learning în 2008 în România. Această iniţiativă este parte a angajamentului corporaţiei faţă de comunitate, bazată pe responsabilitate şi ataşament faţă de valorile sociale precum educaţia şi dorinţa de a dezvolta o societate solidă, bazată pe cunoaştere.

În România, IBM a donat, într-o primă etapă în anul 2007, 52 de unităţi KidSmart formate din mobilier special conceput pentru copii, având la bază un computer Lenovo performant pe care este instalat software-ul educaţional KidSmart. Programul include training pentru educatorii din centrele de preşcolari beneficiare ale acestui program, în scopul introducerii corespunzătoare a acestei tehnologii de calcul în curricula.

"Una din preocupările prioritare ale Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului este dezvoltarea educaţiei timpurii ţinând cont şi de evoluţia mijloacelor din tehnologia informaţiei. Considerăm că familiarizarea preşcolarilor cu noţiuni elementare din acest domeniu le va fi deosebit de utilă în parcursul educaţional viitor. Din acest punct de vedere, parteneriatul cu IBM vine în sprijinul eforturilor ministerului şi reprezintă o excelentă implicare socială în viaţa comunităţii", a declarat Liliana Preoteasa, director general Management Învăţământ Preuniversitar în Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.

KidSmart este un program educaţional destinat copiilor cu vârste cuprinse între 3-7 ani, dezvoltat în ideea de a oferi preşcolarilor oportunitatea unei instruiri corespunzătoare. Echipamentele şi programele software, care fac parte din kit-ul pus la dispoziţia grădiniţelor, vor ajuta copiii să facă primii paşi pentru a învăţa alfabetul, aritmetica, arta şi nu în ultimul rând de a-i familiariza cu utilizarea computerelor.

""Scopul nostru este să sprijinim modernizarea mediului educaţional preşcolar; programele deosebit de instructive pentru pregătirea preşcolară, împreună cu programele eficiente pentru instruirea profesorilor, pot aduce beneficii pe termen lung în procesul de educaţie al copiilor. Prin acest program oferit de IBM se creează o oportunitate deosebită preşcolarilor, care sunt instinctiv atraţi de tehnologie ca sursă de educaţie şi amuzament.

Avem o strategie proprie la nivel global privind rezolvarea problemelor ce le ridică domeniul educaţional. IBM oferă programe inovative care ajută la reformarea acestui domeniu în întreaga lume. În toate eforturile sale, compania IBM ajută oamenii să folosească tehnologia informaţiei pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii lor şi a celor din jur " - a declarat Mihai Tudor, Director General al IBM România.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb