Pentru ca indivizii să beneficieze de creşterea economică, este nevoie, în primul rând, să acceseze instrumentele care pot să capteze această creştere, a spus Adrian Negru, director de vânzări la Raiffeisen Asset Management, cu prilejul unei dezbateri organizată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România (AAF).
Domnia sa a spus: "Din experienţa noastră, toleranţa investitorilor la volatilitate este redusă. Important este să ai, în portofoliu, instrumente cu venit fix şi acţiuni, mai ales dacă ai obiective pe un orizont de timp mai mare de 3 - 5 ani".
La rândul său, Mihnea Bărbulescu, director de vânzări la Erste Asset Management, a afirmat: "Creşterile fondurilor care au o componentă majoritară de acţiuni, dar au şi o cotă importantă de instrumente cu venit fix au captat valul (n.r. de creştere economică)".
Totodată, domnul Bărbulescu este de părere că inexistenţa unei reţele de 2.000 - 3.000 de consultanţi de investiţii, la nivelul ţării, este una dintre problemele cu care se confruntă piaţa de capital din ţara noastră.
Acesta a declarat: "Noi asta încercăm să construim. Profesionişti în investiţii în fiecare oraş care are, poate, peste 20.000 - 30.000 de locuitori. Dacă ne uităm la economiile dezvoltate, observăm că acolo consultantul de investiţii este cel care stă aproape de client şi îl convinge de modul în care trebuie să investească".
Potrivit oficialului Erste Asset Management, digitalizarea, sau apariţia unor platforme de investiţii online, reprezintă una dintre soluţiile aplicabile în scopul lărgirii comunităţii de investitori în instrumente financiare.