ZIARUL BURSA

05 noiembrie 2018
Ediţia din 15.08.2024
"Revolut a ajuns la 90.000 de utilizatori, în ţara noastră"

"Revolut a ajuns la 90.000 de utilizatori, în ţara noastră"

Bănci-Asigurări / 5 noiembrie 2018

(Interviu cu Irina Nicoleta Scarlat, Country Manager Revolut România)

De puţin peste jumătate de an prezent în ţara noastră, fintech-ul Revolut a ajuns la 90.000 de utilizatori, pe piaţa autohtonă, obiectivul companiei fiind să atingă cifra de 100.000 de utilizatori până la finalul anului în curs, după cum ne-a spus Irina Nicoleta Scarlat, Country Manager Revolut România.

Reporter: Cum a fost primit fintech-ul Revolut în ţara noastră?

Irina Nicoleta Scarlat: Primirea călduroasă de care ne-am bucurat încă de la început ne confirmă faptul că era nevoie de un produs ca Revolut în România. Românii s-au săturat să plătească taxe şi comisioane bancare nejustificate, să piardă bani ori de câte ori călătoresc în străinătate din cauza marjelor aplicate la cursul de schimb valutar, să facă drumuri la bancă ori de câte ori au nevoie de ceva.

Jack Cutişteanu

JACK CUTIŞTEANU, PETPROD: "Datele OPCOM nu «se pupă»"

Companii / 5 noiembrie 2018

Datele publicate de OPCOM se contrazic între ele, este de părere Jack Cutişteanu, directorul general al Petprod, care ne-a spus, într-un scurt interviu, că sunt jucători pe OPCOM care manipulează piaţa.

Reporter: Sunt suspiciuni în piaţă legate de datele publicate de OPCOM. Dumneavoastră cum apreciaţi aceste date referitoare la tranzacţiile zilnice pe piaţa de energie?

Jack Cutişteanu: Eu editez, zilnic, la ora 13.30, curbele agregate din datele pe care le pune la dispoziţie OPCOM şi întocmesc şi o prefaţă. Întrebarea pe care şi noi ne-o punem este: "Datele puse la dispoziţie pe PZU de către OPCOM în fiecare zi sunt corecte sau nu?" Daca da, până la ce punct? Datele OPCOM dau nişte curbe care se intersectează şi dau preţul de închidere al pieţei (PIP) pentru fiecare interval.

A mai rămas doar uşa din spate a istoriei pentru Angela Merkel?

Călin RecheaInternaţional / 5 noiembrie 2018

Călin Rechea

A fost suficient ca Dorothy să-şi bată de trei ori tocurile pantofilor de rubin pentru a se întoarce acasă din Ţara lui Oz.

Dorothea nu a fost la fel de norocoasă. Nici dacă ar fi avut, printr-un miracol, pantofii de rubin, Angela Dorothea Merkel, tot nu ar mai fi reuşit să se întoarcă acasă, pentru că "acasă" s-a transformat în altceva în anii săi la conducerea guvernului federal.

Criteriile de licitaţie privind traseele, mărul discordiei

DISPUTE ÎNTRE PNL ŞI TRANSPORTATORI Criteriile de licitaţie privind traseele, mărul discordiei

George MarinescuCompanii / 5 noiembrie 2018

Florin Roman, preşedintele Comisiei de administraţie publică: "Interesele unor operatori sunt mai puternice decât interesul cetăţenilor"  

Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR: "Ceea ce a transmis domnul deputat Florin Roman este un comunicat tendenţios şi neobiectiv"

Virgil Popescu, vicepreşedintele Comisiei de industrii şi servicii: "La construirea acestui proiect de act normativ am pornit de la principiul descentralizării"

Deputatul liberal Forin Roman, preşedintele Comisiei de administraţie publică, acuză într-un comunicat de presă că proiectul de lege privind modificarea legii serviciilor publice de transport-legea 92/2007, nu a fost trimis săptămâna trecută în plenul Camerei Deputaţilor din vina social-democraţilor şi al operatorilor din domeniu.

Liberty Steel mai achiziţionează încă două combinate siderurgice de la ArcelorMittal

PRINTR-UN AL DOILEA ACORD CONDIŢIONAT, Liberty Steel mai achiziţionează încă două combinate siderurgice de la ArcelorMittal

R.R.Companii / 5 noiembrie 2018

Cele două grupuri aşteaptă aprobarea Comisiei Europene pentru ambele acorduri prin care compania britanică ar urma să preia mai multe combinate europene de la ArcelorMittal  

Liberty Steel şi ArcelorMittal au încheiat un acord condiţionat prin care compania britanică ar urma să achiziţioneze de la fostul proprietar al combinatului Sidex de la Galaţi două fabrici de prelucrare a oţelului prin rulare la rece, una în Belgia şi cealaltă în Luxembourg, a anunţat compania printr-un comunicat.

Profitul net al BCR trece de un miliard de lei

CA URMARE A DEZVOLTĂRII AFACERILOR ŞI ÎMBUNĂTĂŢIRII PORTOFOLIULUI Profitul net al BCR trece de un miliard de lei

A.I.Bănci-Asigurări / 5 noiembrie 2018

Banca Comercială Română a obţinut, după primele nouă luni ale anului, un profit net de 1,015 miliarde de lei (218,2 milioane de euro), în creştere cu 81,3% faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, evoluţie susţinută de dezvoltarea afacerilor şi îmbunătăţirea continuă a calităţii portofoliului, se arată în comunicatul instituţiei de credit.

Creditele totale noi acordate în lei persoanelor fizice şi microîntreprinderilor s-au ridicat la 6,3 miliarde de lei, în primele nouă luni ale anului, pe baza creşterii cu 46% a creditului de nevoi personale "Divers", precum şi a creşterii de patru ori a vânzărilor pentru creditul standard imobiliar "Casa Mea", potrivit băncii.

MedLife şi-a majorat limita de finanţare până la 66 milioane euro

MedLife şi-a majorat limita de finanţare până la 66 milioane euro

A.I.Companii / 5 noiembrie 2018

Consiliul de Administraţie al MedLife (M) a semnat o facilitate de credit sindicalizat cu patru bănci, pentru refinanţarea facilităţilor existente, prelungirea perioadei de finanţare, rearanjarea termenelor şi condiţiilor aferente, precum şi pentru majorarea limitei de finanţare până la un prag de aproximativ 66 de milioane de euro, informează prestatorul de servicii medicale private printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Piaţa de capital a stagnat şi din cauza lipsei derivatelor"

"Piaţa de capital a stagnat şi din cauza lipsei derivatelor"

Piaţa de Capital / 5 noiembrie 2018

(Interviu cu Vicenţiu Constantinoiu, candidat la conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară)

"România ocupă ultimul loc la nivelul de digitalizare a economiei şi societăţii"

Reporter: Cum caracterizaţi evoluţia pieţei noastre de capital din ultimii ani şi care sunt problemele cu care se confruntă piaţa noastră de capital?

Vicenţiu Constantinoiu: În ultimii ani s-au făcut paşi semnificativi pe zona listărilor unor companii importante şi care sper să continue. A fost un regres după criza financiară şi apoi piaţa a stagnat destul de mult şi din cauza lipsei derivatelor din lipsa unei Contrapărţi Centrale.

"Preconizăm o creştere a cifrei de afaceri de până la 40 milioane euro"

CRISTIAN ANDREI, FORNETTI ROMÂNIA: "Preconizăm o creştere a cifrei de afaceri de până la 40 milioane euro"

Companii / 5 noiembrie 2018

Vânzările lunare ale companiei se ridică la 3.250.000 euro în medie/lună 

Reporter: Care este povestea business-ului Fornetti?

Cristian Andrei: Povestea Fornetti este una destul de veche şi foarte simplă. Businessul propriu-zis a început în Ungaria, în 1997, ca o afacere mică, dezvoltată de brutarul, la acea vreme, Joszef Palasti. Afacerea Fornetti a fost o noutate la vremea respectivă pe piaţa de patiserie, ce am adus noi nou, inedit la acea vreme a fost conceptul de coacere la vedere. Practic, deşi sunt produse congelate, cumpărătorul poate vedea foarte clar modul în care acestea se coc, igiena din magazine şi condiţiile în care sunt preparate.

Salariile în turism vor creşte cu până la 20%, în 2019

ESTIMĂRI HOSPITALITY MANAGEMENT ACADEMY: Salariile în turism vor creşte cu până la 20%, în 2019

A.T.Macroeconomie / 5 noiembrie 2018

Investiţii în formarea angajaţilor, creşterea salariului net şi o abordare sustenabilă a sezonului turistic sunt câteva dintre premisele de creştere şi dezvoltare a forţei de muncă în turism, potrivit Hospitality Management Academy, proiect realizat cu finanţare europeană care îşi propune formarea managementului din agenţii de turism şi hoteluri.

"Piaţa autohtonă de bijuterii din aur cu design, mult sub cea din Vest"

SIMONA TELTEU, MANAGING PARTNER IONA JEWELRY: "Piaţa autohtonă de bijuterii din aur cu design, mult sub cea din Vest"

Companii / 5 noiembrie 2018

Simona Telteu: "Este necesar un cadru legislativ pentru dezvoltarea producţiei locale de bijuterii din aur, de care să beneficieze şi consumatorii, şi producătorii autohtoni"  

Simona Telteu: "Investiţia iniţială în business este de 60-70.000 de euro şi estimăm că va fi amortizată în următorii trei ani"

Reporter: La cât se ridică investiţia totală în proiectul Iona Jewelry?

Simona Telteu:Investiţia iniţială în business este estimată la 60-70.000 de euro, provenind din capitaluri proprii, sumă ce va fi amortizată în următorii trei ani, conform estimărilor noastre.

Cercetătorii fac "marea hartă" a speciilor terestre

O.D.Internaţional / 5 noiembrie 2018

Cercetătorii au lansat săptămâ­na trecută un vast proiect pentru cartografierea codului genetic pentru toate cele 1,5 milioane de specii de viaţă complexă de pe Pământ care sunt cunoscute, cu intenţia de a finaliza aceas­tă operaţiune în următorii zece ani.

Şeful JP Morgan susţine că nu este interesat să achiziţioneze Deutsche Bank

HANDELSBLATT: Şeful JP Morgan susţine că nu este interesat să achiziţioneze Deutsche Bank

Internaţional / 5 noiembrie 2018

Banca americană de investiţii JP Morgan nu este interesată să achiziţioneze Deutsche Bank, a afirmat directorul general Jamie Dimon, într-un interviu acordat publicaţiei germane Handelsblatt, potrivit Reuters.

"Nu ar avea sens. Dacă preiei o companie doar ca să o consolidezi, este aproape imposibil să o faci fără să omori pacientul", a declarat CEO-ul JP Morgan.

Alegerile de la mijlocul mandatului

Cristian PîrvulescuEditorial / 5 noiembrie 2018

Cristian Pîrvulescu

Sunt mulţi comentatori avizaţi care sunt tentaţi să considere că alegerile americane de marţi, 6 noiembrie, de la mijlocul mandatului (midterm election) vor fi istorice. Calificarea acestor alegeri ca istorice depinde însă de raportarea la timp.

BT Index Austria ATX, liderul fondurilor de investiţii

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 25 OCTOMBRIE - 1 NOIEMBRIE BT Index Austria ATX, liderul fondurilor de investiţii

Mihai GongoroiInvestiţii Personale / 5 noiembrie 2018

Ca urmare a aprecierii, în ansamblu, a celor mai importante acţiuni listate la Bursa de Valori de la Viena (Wiener Borse), titlurile BT Index Austria ATX, care au avut un randament de 3,83%, în intervalul 24 - 31 octombrie, se situează pe prima poziţie în topul rentabilităţii fondurilor de investiţii, în perioada menţionată.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 05 Noiembrie 2018

MACRO NEWSLETTER 05 Noiembrie 2018

Macroeconomie / 5 noiembrie 2018

Numărul locurilor de muncă din Statele Unite a crescut peste aşteptări în octombrie 2018, cu 250 de mii, după o creştere cu 118 mii în luna precedentă, conform datelor ajustate pentru sezonalitate de la nivelul companiilor.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo