Ajutor de stat de 5,4 mil. euro pentru Sonaca Aerospace Transilvania

Adina Lateş
Companii / 5 octombrie 2015

Sonaca Aerospace Transilvania SRL, beneficiind de consultanţă din partea casei de avocatură Noerr, a obţinut de la autorităţile române un ajutor de stat în valoare de 24.1 mil. lei (5.4 mil. euro), potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

Sonaca S.A. este o companie din sectorul aerospaţial, cu sediul în Belgia, obiectul său de activitate constând în proiectarea, fabricarea, montarea şi testarea de structuri aerospaţiale şi subsisteme asociate acestora.

Pentru a satisface expectativele şi comenzile clienţilor, Sonaca îşi extinde activitatea în Europa de Est prin intermediul unei investiţii de tip greenfield în valoare de câteva milioane EUR în sectorul aerospaţial, urmând să pună bazele unei fabrici de producţie în România, în comună Moldoveneşti, jud. Cluj, având drept obiectiv principal dezvoltarea unei capacităţi industriale şi specializarea în activităţile complementare Grupului.

La mijlocul lunii septembrie, în vederea finanţării proiectului, Sonaca Aerospace Transilvania SRL, beneficiind de consultanţă din partea avocaţilor Noerr, pe parcursul pregătirii întregului proiect de investiţie, a obţinut de la autorităţile române un ajutor de stat în valoare de 24.1 mil. RON (5.4 mil. EUR). Întregul proiect are o valoarea totală de 52 mil. RON (11.8 mil. EUR), suma ce va fi investită în perioada 2015-2017.

Proiectul constă în clădiri, drumuri rutiere, echipamente şi instalaţii care vor fi investite în perioada 2015-2017 pentru a produce piese pentru aeronavele de tip Embraer şi Airbus. Pe baza scenariului actual, este planificat că nouă fabrică de producţie să funcţioneze în două ture, iar oamenii să fie angajaţi pe măsură ce activitatea de producţie se va intensifica.

Grupul Sonaca este activ în proiectarea, fabricarea, montarea şi testarea de structuri metalice şi compozite aerospaţiale şi sisteme asociate acestora. Având peste 80 ani de istorie, Sonaca a dobândit o expertiză recunoscută la nivel mondial în proiectarea şi producţia de dispozitive de hipersustentaţie şi sisteme asociate acestora.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb