ARMO: Comunicarea CE privind comerţul electronic trebuie urmată de aplicarea fermă

A.B.
Miscellanea / 5 februarie

 ARMO: Comunicarea CE privind comerţul electronic trebuie urmată de aplicarea fermă

Asociaţia Română a Magazinelor Online (ARMO) salută publicarea de către Comisia Europeană a Comunicării privind comerţul electronic sigur şi sustenabil, considerând-o un semnal clar pentru toate statele membre că protejarea Pieţei Unice trebuie să fie o prioritate comună, potrivit unui comunicat emis redacţiei. Această iniţiativă evidenţiază importanţa aplicării riguroase a legislaţiei europene pentru a combate fluxul uriaş de produse ilegale şi pentru a elimina avantajele necompetitive ale operatorilor care evită conformitatea cu normele UE, dar continuă să fie activi în Uniune.

Comunicarea Comisiei Europene vine cu exemple despre cum legislaţia existentă poate fi aplicată mai eficient pentru a proteja comerţul echitabil şi consumatorii europeni. ARMO consideră această iniţiativă un pas necesar în crearea unui mediu competitiv echitabil şi atrage atenţia asupra urgenţei aplicării măsurilor propuse. Problema concurenţei neloiale create de companiile din afara Uniunii nu afectează doar sectorul de comerţ electronic, ci întregul retail european. Este esenţial ca toate statele membre, inclusiv România, să adopte măsuri rapide şi ferme pentru a asigura aplicarea riguroasă a legislaţiei şi protejarea retailerilor europeni.

Aşa cum ARMO şi alte asociaţii de retail online şi tradiţional din Uniunea Europeană au subliniat în mod constant în ultimul an, este imperativ ca toate companiile care operează în UE să respecte aceleaşi reguli, indiferent de locul în care sunt stabilite. Aplicarea neuniformă a reglementărilor favorizează competiţia inechitabilă şi slăbeşte încrederea în Piaţa Unică Europeană.

Această iniţiativă are un impact semnificativ şi asupra consumatorilor europeni, care trebuie să fie conştienţi că beneficiile aparente oferite de comercianţii din afara UE vin cu un cost ascuns. Acest cost nu afectează doar afacerile europene, ci şi siguranţa produselor pe care le achiziţionează şi securitatea datelor personale pe care le împărtăşesc platformelor din afara UE. Protejarea consumatorilor şi asigurarea unor standarde ridicate de siguranţă şi transparenţă trebuie să fie o prioritate comună la nivel european.

"Deşi recunoaştem eforturile depuse de Comisia Europeană şi reflectate în această Comunicare, subliniem şi urgenţa situaţiei cauzate de volumul copleşitor de colete care intră zilnic în UE, făcând extrem de dificilă verificarea ex-post de către autorităţile naţionale. Trebuie introduse instrumente care să asigure conformitatea produselor la punctul de plecare, precum şi explorarea unui rol mai activ al Comisiei şi statelor membre în aplicarea normelor UE şi eliminarea avantajelor concurenţiale neloiale de care pot beneficia jucătorii non-UE care nu respectă regulile, dar sunt activi în Uniune. Între timp, autorităţile trebuie să aplice cu fermitate legislaţia actuală a UE pentru a preveni intrarea produselor ilegale pe Piaţa Unică", a declarat Cristi Movilă, preşedintele ARMO.

Asociaţia Română a Magazinelor Online rămâne angajată în promovarea unui ecosistem de comerţ electronic sustenabil, sigur şi echitabil, în beneficiul consumatorilor şi al economiei digitale din România. Susţinem un cadru legislativ clar şi aplicabil tuturor actorilor de din sectorul de comerţ electronic, astfel încât consumatorii să beneficieze de produse sigure, iar afacerile conforme să fie protejate de concurenţa neloială.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Feb. 2025
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7728
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2971
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9880
Gram de aur (XAU)Gram de aur440.2758

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb