COMISIA EUROPEANĂ:  Exporturi suplimentare de peste şase miliarde de euro în 2018

I.V.
Internaţional / 17 iunie 2019

Exporturi suplimentare de peste şase miliarde de euro în 2018

Comisia Europeană (CE) a publicat luni un raport în care se confirmă creşterea continuă a barierelor cu care se confrunta întreprinderile europene pe pieţele externe, se arată într-un comunicat al executivului comunitar.

Datorită răspunsului ferm al UE, 123 de astfel de bariere au fost eliminate de la începutul mandatului actualei Comisii, permiţând exporturi suplimentare de peste şase miliarde de euro în 2018.

Ultima ediţie a Raportului privind barierele din calea comerţului şi a investiţiilor identifică 45 de noi bariere comerciale introduse în ţări din afara UE în 2018, ajungându-se la un nivel record de 425 de măsuri în 59 de state diferite, costând întreprinderile din UE miliarde euro în fiecare an.

"În contextul complex care exista astăzi, grevat de tot mai multe tensiuni comerciale şi măsuri protecţioniste, UE trebuie să continue să apere interesele întreprinderilor sale pe pieţele mondiale. Asigurarea respectării regulilor comerciale existente are o importanţă deosebită. De la începutul mandatului meu, în 2014, datorită intervenţiilor noastre încununate de succes, au fost eliminate 123 de bariere care stânjenesc exporturile UE. Abordând problemele specifice raportate de întreprinderile noastre, reuşim să obţinem beneficii economice echivalente ca valoare cu cele aduse de acordurile comerciale ale UE. Cu siguranţă, aceste acţiuni trebuie să continue", a afirmat comisarul pentru comerţ, Cecilia Malmström

China şi Rusia se situează în capul listei generale, menţinând 37 şi, respectiv, 34 de măsuri comerciale problematice. Cel mai mare impact asupra exporturilor UE îl au măsurile introduse de China, SUA, India şi Algeria. Ele implica 80% din totalul exporturilor UE afectate de măsuri noi şi vizează în principal sectoarele oţelului, aluminiului şi tehnologiilor informaţiei şi comunicaţiilor (TIC).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb