DEUTSCHE BANK: Băncile europene au nevoie de 150 de miliarde de euro pentru recapitalizare

George Forcoş
Internaţional / 11 iulie 2016

Europa are nevoie urgent de un fond de salvare, în valoare de 150 de miliarde de euro (166 miliarde de dolari), pentru a-şi recapitaliza băncile care se confruntă cu probleme financiare, în special cele din Italia, a afirmat economistul şef al Deutsche Bank, într-un interviu acordat publicaţiei germane Welt am Sonntag, transmite Bloomberg.

"Europa este într-o situaţie extrem de precară şi trebuie să înceapă să-şi rezolve problemele extrem de rapid, altfel ar putea avea loc un accident. Nu sunt un profet, sunt realist", a declarat David Folkerts-Landau, economistul şef al celui mai mare grup bancar german.

În condiţiile în care băncile italiene au în portofolii credite neperformante în valoare de aproximativ 360 de miliarde de euro, Guvernul de la Roma a discutat cu autorităţile de reglementare soluţii pentru sprijinirea instituţiilor financiare, pe fondul scăderii acţiunilor în urma referendumului la care britanicii au votat pentru ieşirea din UE. Lorenzo Bini Smaghi, fost membru în bordul executiv al Băncii Centrale Europene şi în prezent preşedintele grupului bancar francez Societe Generale, a apreciat săptămâna trecută că criza din sistemul bancar italian ar putea să se extindă în restul Europei, iar regulile care limitează ajutoarele de stat pentru instituţiile financiare ar trebui regândite.

"Nu mă aştept la o nouă criză financiară globală, aşa cum s-a întâmplat în 2008. Băncile sunt mult mai stabile astăzi şi au mai mult capital. În acest moment ne confruntăm cu o spirală lentă, descendentă", a explicat Folkerts-Landau.

Acesta a anunţat că, recent, a achiziţionat 100.000 de acţiuni Deutsche Bank şi a afirmat că este optimist în privinţa perspectivelor băncii. În ultima vreme, îngrijorările cu privire la soliditatea financiară a Deutsche Bank au afectat cotaţia acţiunilor băncii germane.

Vicepreşedintele BlackRock, Philipp Hildebrand, a afirmat luna aceasta că autorităţile UE ar trebui să permită guvernelor să preia temporar participaţii în băncile lor, aşa cum s-a întâmplat în SUA, unde Trezoreria a înfiinţat programul Troubled Asset Relief Program (TARP) în luna octombrie 2008, imediat după colapsul Lehman Brothers, pentru a salva sistemul bancar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb