Germania: numărul miliardarilor a scăzut sub 100 din cauza crizei

F.A.
Internaţional / 6 octombrie 2009

Numărul miliardarilor din Germania a coborât, din cauza crizei financiare în anul 2009, la 99 de persoane, faţă de 122 de persoane în anul 2008, potrivit unui clasament publicat azi de revista Manager Magazin, informează AFP.

Conform acestei publicaţii, averea cumulată a celor mai bogate 100 de familii germane a coborât cu 12 procente în decurs de un an, ajungând la 285,6 miliarde de euro în total. Însă, recenta relansare a economiei germane (cea mai mare economie din Europa) a frânat această tendinţă, având în vedere că în perioada februarie-martie 2009, în momentul în care criza era la apogeu, averea celor mai bogate familii germane înregistra o scădere de ordinul a 30 de procente.

Şi în 2009, clasamentul celor mai mari averi din Germania este dominat de fraţii Albrecht, proprietarii lanţului de magazine cu preţuri scăzute Aldi, cei doi ocupând primele două poziţii cu 17,35 miliarde de euro pentru Karl Albrecht şi 16,75 miliarde de euro pentru Theo Albrecht.

Dacă proprietarii Aldi au reuşit să traverseze criza, nu acelaşi lucru este valabil pentru Madeleine Schickedanz, moştenitoarea societăţii de vânzări prin corespondenţă Quelle, care nu mai figurează pe lista celor mai mari 300 de averi din Germania după falimentul grupului Arcandor, la care este acţionar.

De asemenea, averea familiei care controlează constructorul de automobile sport Porsche s-a diminuat cu 71 de procente (sau 11 miliarde de euro) după tentativa de a prelua rivalul Volkswagen. În prezent, familia Porche nu se mai numără în primele 10 cele mai mari averi din Germania.

O cădere şi mai mare a înregistrat-o Marie-Elisabeth Schaeffler, a cărei avere s-a diminuat cu 92,4 procente, şi a coborât de pe locul 15 pe locul 260 al clasamentului celor mai mari 300 de averi din Germania. Motivul acestei căderi spectaculoase este oferta ostilă lansată de către grupul Schaeffler pentru preluarea producătorului de componente auto Continental.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb