MIHAI FIFOR:  "Am văzut programul de guvernare PNL - 1 din 3 bugetari va rămâne pe drumuri"

A.M.
Politică / 3 octombrie 2019

Mihai Fifor

Mihai Fifor

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, susţine că programul de guvernare propus de PNL prevede concedierea a 400.000 de oameni, creşterea impozitelor şi tăieri de toate felurile. "Pe scurt, 1 din 3 bugetari va rămâne pe drumuri" susţine Fifor.

"Am văzut ieri programul de guvernare propus de PNL: 400.000 de oameni concediaţi, creşterea impozitelor pe salarii prin introducerea unei cote progresive, desfiinţarea judeţelor şi a 2000 de comune din România. O spune chiar «premierul de compromis" pregătit de Iohannis pentru partidele de opoziţie. Pe scurt: tăieri! Tăieri de locuri de muncă, tăieri de salarii, tăieri de judeţe şi de localităţi. 1 din 3 bugetari va rămâne pe drumuri (vorbim de medici, profesori, poliţişti, militari etc.). Toate majorările date de PSD la salarii vă vor fi luate din buzunare sub formă de taxe şi impozite. Spuneţi adio creşterilor de pensii. Iar când veţi avea nevoie de un aviz de la autorităţile locale, veţi merge zeci sau sute de kilometri până la primărie sau la consiliul regional", a scris, joi, pe Facebook, secretarul general al PSD, Mihai Fifor.

Acesta a continuat: "Pregătiţi-vă! Vine Austeritatea! Aveţi o singură şansă să opriţi acest tăvălug: votul pe care îl veţi da la alegerile din noiembrie!"

Opoziţia a depus moţiunea de cenzură intitulată "Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!" care va fi dezbătută şi votată săptămâna viitare.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, după citirea moţiunii de cenzură în plenul Parlamentului, că aceasta trece cu 233 de voturi şi există o veste proastă şi o veste bună. Vestea proastă este că PSD nu are 233 de parlamentari, iar vestea bună este că "nici cele cinci partide adunate nu au 233".

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Tovarasu Fifor, angajarea la stat este asistenta sociala? Deci bugetarii sunt agajati la stat de mila, ca sa nu moara de foame? Nu mai bine nationalizam tot ca sa fim toti bugetari? De ce sa mai fie sclavi la privat si jmecheri la stat?

    1. Propun ca parlamentarii sa lucreze 6 zile pe saptamana si sa li se micsoreze salariile cu 25% de catre viitorul guvern. Ca sa stie cine e seful.

    Psd e disperat ca pleaca ....

    1. Da normal ... oricine e disperat ca pica .. zice vrute si nevrute

    Este un program foarte bun si ar fi fost perfect daca prevedea concedierea a 50% din bugetari (cam atat reprezinta pilele, inutilii si incompetentii).

    Primul bugetar care trebuie concediat este chiar analfabeta. 

    1. Din păcate categoriile menționate de tine vor rămâne. De plecat vor pleca cei care nu au pile, adică cei care muncesc, întrucât nu au pile, relatii, cunoștințe. Atunci sa vezi eficienta.

    Cum justifica Fifor-Psd salariul preseditelui Consiliului Judetean Arges in valoare de 25000 lei si cu sporuri de +50%? Dar al unui director din CJ care caatiga 20000 lei +50% sporuri. Desigur toti angajatii au vaucere de vacanta de 1450 lei anual si de doua ori pe an merg cate o saptamana la "cursuri", o data la mare(vara) si odata la munte(iarna) cu familia, bineinteles.Viata de bugetar! Eu nu am auzit de vreo "realizare" a unui angajat din CJ Arges. Apropo, soferii angajati la CJ castiga 5000 lei, cel mai mic salariu, din firma era sa zic. Buna treaba!

    1. Pai astia vor ramane in continuare..ma rog ca numar de posturi ma refer, fizic vor fi inlocuiti cu ai lor

      Ceilalti, pu..mea va fi data afara.. aia care muncesc. S-a mai intamplat in trecut si o sa se mai intample indiferent cine vine la guvernare. 

      Si in Pnl este dictatura, partidul este condus dupa aceleasi principii ca si Psd sa nu uitam USL 

      De ce tot scoate vorbe aiurea pe gura si spuneti ca un bugetar castiga foarte bine?Stiti care sunt salariile tuturor bugetarilor de spuneti asta?DAca vorbiti de ei, macar spuneti cu subiect si predicat caror bugetari le-ar trebui lefurile?Sau stiti ca sunt departamente unde unii bugetari chiar muncesc si nu iau salarii echivalente cu a unor soferi cum precizeaza unele persoane?Daca tot micsorati salariile, micsorati taxele, micsorati preturile alimentelor sau asta nu intra in discutie, pentru ca odata cu aceste mariri de salarii au crescut si preturile alimetelor...Cunosc si in privat oameni care castiga suficient de bine....haideti nu ma generalizam..

    Rar am văzut atâta prostie adunată la un loc ca în comentariile la acest articol și în general la toate articolele din Bursa referitoare la economie și societate în combinație cu politica.

    Deci vreți salarii mai mici în sistemul bugetar? pe motiv că bugetarii nu fac mai nimic și că au un nivel de trai ridicat? Vreți să aibă unul mai mic? Se poate, dar v-ați gândit la consecințe?  

    Scăderea salariilor la stat - cel mai mare angajator din țară - nu se poate face decât prin scăderea salariului minim. Și asta se poate, printr-o simplă lege dată de parlamentarii cărora nu le vor scade salariile. Scăderea salariului minim pe economie va conduce la o scădere a salariilor în toată economia. Scăderea salariilor în toată țara va conduce la scăderea automată a prețurilor - dezinflație - cea mai temută situație a oricărei economii. Zeci de mii - dacă nu sute de mii de întreprinderi mici și mijlocii vor da faliment. Bugetul de stat - cea mai masivă sursă de investiții naționale - se va diminua, chiar în condițiile de creștere a impozitelor. PIB-ul va scădea, atât global cât și pe locuitor. Dar prețurile nu vor scădea în ansamblu, căci de ele depinde supraviețuirea investitorilor. Vor scădea însă prețurile la alimentele colectate de la țărani, veniturile în construcții și veniturile în comerț, turism, sănătate, învățământ, etc. Așa cum vor scădea veniturile constructorilor de drumuri, de autostrăzi, etc. Se va declanșa un nou val de migrație și de înrăutățire rapidă a serviciilor comunitare și sociale. Va scădea producția căci vor scădea vânzările de locuințe, auto, electrocasnice și electronice, etc. toate bunurile de larg consum. Vor dispare o mare parte de navetiști, de canale Tv și în general de mass-media. Oferta de credite se va scumpi și capitalul va dispare de pe piață.Bugetle locale vor intra pe minus și localitățile vor fi nevoite să se finanțeze pe datorii. Absorbția de fonduri europene se va diminua semnificativ. Investitorii internaționali vor părăsi o economie în recesiune. Pe scurt, intrăm în recesiune.

    Vă place recesiunea domnilor? Dacă credeți că puteți prospera pe seama ei, vă doresc să vi se întâmple. Până la următoarele alegeri care nu sunt mai departe decât peste un an! Căci s-ar putea ca societății să nu-i placă.  

    1. Bine ca stii tu cum functioneaza masinaria asta care printeaza hartii si oameni isi dau zilele pentru ele, fa si tu un calcul si vezi se merita hai sa vedem austeritatea si sa creasca cifrele la someri sa vezi tu “hong kong” e doar un trailer la ce o sa urmeze in europa :)) mai ales cu puscariasi eliberati in acesti ani sa nu gaseasca aia un loc de munca cand vine recesiunea sa vezi ce bine o sa fie si pentru firme si pentru populatie

      Eu sunt tanar stii cum se zice acuma “buy the dip “

      Cea mai buna analiz! Perfect de acord cu tine in totalitate. Ma mir ca multi nu vad sau nu inteleg interdependentele dintre sectorul bugetar si cel privat.

      Nustiu ce sa zic de tine,dar eu ca și copil cu părinți despărțiți mama fiind bugetar și stând cu frica ca o sa rămână fără loc de muncă la vârsta de peste 55 de ani rămânând pe drumuri cu 2 copii,nemai fiind capabilă sa dea examen iar sau sa își găsească alt loc de munca.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb