Ministrul Stoenescu a discutat cu reprezentanţi ai Institutului de Lingvistic despre înfiinţarea de centre culturale în comunităţile istorice

Adina Lateş
Cultură / 22 decembrie 2015

Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanţi ai Institutului de Lingvistică "Iorgu Iordan - Al. Rosetti" al Academiei Române cu care a discutat despre înfiinţarea unor centre culturale în comunităţile istorice, prin care statul român să promoveze păstrarea limbii române şi a identităţii naţionale, în cadrul unor programe culturale, educaţionale, de mass-media şi spiritualitate, potrivit unui comunicat de presă.

Ministrul Stoenescu s-a întâlnit cu directorul Institutului de Lingvistică, academicianul Marius Sala, cu profesorul universitar doctor Nicolae Saramandu, directorul Departamentului de Dialectologie şi Onomastică, cu profesorul universitar doctor Manuela Nevaci, membru al Consiliului ştiinţific, precum şi cu alţi reprezentanţi ai institutului.

"Dan Stoenescu a subliniat rolul Academiei Române şi al Institutului de Lingvistică 'Iorgu Iordan - Al. Rosetti' în promovarea valorilor româneşti, a conştiinţei naţionale şi a identităţii românilor din ţările balcanice şi din Republica Moldova", se arată în comunicat.

El a reliefat, în cadrul întâlnirii care a avut loc la sediul Institutului de Lingvistică, importanţa continuării proiectelor de cercetare cu privire la românii de pretutindeni, proiecte fundamentale ale Academiei Române, prin care să fie pusă în evidenţă unitatea limbii române la nord şi la sud de Dunăre.

Ministrul delegat a subliniat necesitatea ca mediul academic să aibă o poziţie fermă în legătură cu apartenenţa la limba română a dialectelor româneşti sud-dunărene: aromân, meglenoromân şi istroromân.

El a apreciat deschiderea institutului faţă de proiectele de păstrare şi promovare a limbii române în comunităţile istorice şi a agreat, împreună cu interlocutorii, importanţa continuării acestor proiecte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb