MINISTRUL TRANSPORTURILOR:  "Ne aşteptăm ca undeva la sfârşitul anului să avem între 75 şi 80 şi ceva de kilometri de autostradă predaţi"

Andrei Stan
Politică / 4 februarie 2016

Actualizare 17:00

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, estimează că până la sfârşitul acestui an ar putea fi predaţi aproximativ 80 de kilometri de autostradă de pe sectoarele Sebeş - Turda, Lugoj - Deva şi Bucureşti - Ploieşti, transmit surse din presă.

"M-am ferit în permanenţă să raportez un număr de kilometri sau să promit un număr de kilometri pentru că, de obicei, pe mandate lungi se poate face acest lucru, în momentul când îţi planifici nişte lucruri în anul unul, doi, şi începi să vezi rezultate în anii trei şi patru. În cazul nostru, când avem un mandat limitat, de un an, m-am ferit pentru că ar fi un fel de asumare a unor lucruri deja realizate de ceilalţi din urmă. Pentru ca opinia publică să fie totuşi informată, avem nişte kilometri care sunt acum susceptibili de a fi predaţi. Este vorba despre sectoarele de pe Sebeş Turda, de pe sectoarele III şi IV, şi este vorba şi despre sectoarele III şi IV de pe Lugoj-Deva", a menţionat Dan Costescu astăzi într-o dezbatere pe tema Master-planului în transporturi, organizată de Comisia pentru transporturi a Camerei Deputaţilor.

Potrivit ministrului Transporturilor, la aceştia se adaugă alţi kilometri de pe Autostrada Bucureşti-Ploieşti, urmând ca "undeva, la sfârşitul anului", să poată fi predaţi, în total, între 75 şi 80 şi ceva de kilometri de autostradă.

(A.L.)

--------------

Dragoş Pîslaru: "Problema în infrastuctura de transport este că nu avem o planificare în timp"

Principala problemă în domeniul infrastructurii de transport, în România, este cea a planificării, pentru că nu există o secvenţialitate a proiectelor în timp, susţine Dragoş Pîslaru, consilier de stat în Guvernul Cioloş.

"Chestiunea esenţială pe partea de infrastructură de transport este că nu există niciun fel de gândire în ceea ce priveşte secvenţialitatea proiectelor. Noi ne-am concentrat foarte mult să stabilim pe unde va trece autostrada, şi mai puţin pe această secvenţialitate a planificării în timp, pe proiecte, pe surse de finanţare, pe cel puţin 10 ani, astfel încât să ai cicluri de proiecte care să nu se suprapună", a explicat astăzi Dragoş Pîslaru în cadrul Colocviului cu tema "Creşterea economică potenţială", potrivit Agerpres.

În opinia sa, această planificare constituie o prioritate a guvernului. O altă prioritate constă în reducerea pierderilor din companiile de stat. "La companiile de stat sunt pierderi considerabile şi, pe măsură ce vor fi reduce, banii respectivi ar putea fi folosiţi în mod evident pentru majorarea salariilor în sectoare precum educaţie sau sănătate", a mai spus Pâslaru.

În plus, oficialul guvernamental a precizat că există o responsabilitatea majoră la nivelul Guvernului pentru susţinerea pieţei de capital din România către statutul de economie emergenă şi, în acest sens, se analizează lansarea unor noi oferte publice (IPO) pe Bursa de la Bucureşti.

Totodată, Guvernul şi-a asumat angajamentul de a susţine industriile creative, economia verde, dar să realizeze şi o reformă în domeniul asistenţei sociale. "Pregătim pachete sociale integrate care să aibă sens şi care vor fi anunţate de guvern într-o manieră coerentă în perioada următoare. Acestea vor fi gândite astfel încât să nu se risipească banii pe măsuri individuale ci să îi ţintească într-un mod integrat pe cei care sunt cei mai în nevoie din societatea românească", a subliniat Pîslaru.

Potrivit acestuia, la nivel guvernamental există dorinţa de a avea un pachet de măsuri care pleacă înainte de naştere, până la pensionare, adică de la stimularea natalităţii până la o pensionare activă. De asemenea, se are în vedere mutarea atenţiei de la atragerea de forţă de muncă din alte ţări şi concentrarea pe cea insuficient folosită din ţara noastră.

Pe de altă parte, consilierul de stat a precizat că un alt "pariu" al acestui an este relaţia cu diaspora, cum să fie aduşi în ţară românii care lucrează în străinătate, dar şi cum să fie folosiţi cei care rămân acolo.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb