1 din 10 români suferă de astenie de toamnă

Miscellanea / 17 octombrie 2023

1 din 10 români suferă de astenie de toamnă

Lacu Sărat din Brăila a cunoscut o dezvoltare surprinzătoare, revenind, treptat, la faima pe care a avut-o în perioada interbelică. Succesul staţiunii este garantat de resursele sale pentru sănătate, nămolul sapropelic şi apa hipertonică a Lacului Sărat, dar şi de investiţiile făcute în infrastructura zonei. Dotat la cele mai înalte standarde, resortul Alma Health & Spa Retreat a devenit rapid un nume de referinţă în industria de wellness din România, oferind tratamente şi terapii Spa & wellness perfecte pentru cei care caută o oază de odihnă şi revitalizare.

Astenia de toamnă: ce este şi cum recunoşti simptomele sale

Astenia de toamnă, uneori numită şi astenie sezonieră, este o stare de oboseală şi slăbiciune care apare în mod obişnuit la începutul sau mijlocul toamnei. Această afecţiune are un impact semnificativ asupra unui număr mare de persoane, fiind chiar un obstacol pentru desfăşurarea activităţilor de zi cu zi.

Printre simptomele tipice asteniei de toamnă se numără: oboseala cronică, inclusiv după mai multe ore de somn, lipsă de energie, stări de iritabilitate şi anxietate, scăderea capacităţii de concentrare.

Cauzele exacte ale instalării asteniei nu se cunosc, însă există câţiva factori ce pot contribui la dezvoltarea ei, de la schimbările de vreme (zile mai scurte, mai puţină lumină naturală, temperaturi scăzute) şi până la stresul cauzat de reconfigurarea programului zilnic (revenirea la job după o perioadă de concedii, întoarcerea la şcoală etc.).

Relaxarea şi distracţia combat astenia: cele mai utile trucuri pentru această perioadă

Cu cât sunt combătute mai uşor simptomele asteniei, cu atât mai repede ne putem continua viaţa şi activităţile în mod normal, fără a simţi că depunem un efort prea mare sau că oboseala ne doboară. Odihna adecvată, expunerea la lumina solară şi alimentaţia echilibrată sunt esenţiale pentru o stare bună a sănătăţii, însă este important să gestionăm şi stresul specific vieţii cotidiene. Cum? Micile pauze, zilele de recuperare fizică şi mentală, meditaţia şi terapiile pot contribui la creşterea nivelurilor de energie şi la îmbunătăţirea stării de spirit.

Situat la numai două ore şi jumătate de Bucureşti, Alma Health & Spa Retreat este un loc dedicat persoanelor preocupate de sănătate, de starea lor de bine.

Marele său avantaj este că acest complex oferă un pachet complet de servicii, în funcţie de nevoile clienţilor. Astfel, cei care vor să prevină sau trateze diverse probleme de sănătate pot merge la centrul balnear Alma Health Center, unde terapiile tradiţionale cu nămol întâlnesc tehnologia modernă pentru a ameliora sau chiar a vindeca mai rapid afecţiuni reumatologice, dermatologice, din sfera circulaţiei sanguine, a sistemului osos, a aparatului genital sau probleme generate de stilul de viata urban - posturale, de nutriţie, stres sau sedentarism.

Deşi puţini ştiu, nămolul şi apa sărată din Lacul Sărat de lângă Brăila sunt hiper-mineralizate şi foarte benefice pentru menţinerea frumuseţii, strălucirii şi elasticităţii pielii, În centrul balnear de la Lacu Sărat, terapeuţii spa sunt renumiţi pentru priceperea în efectuarea terapiilor şi ritualurilor de wellness pentru relaxare şi înfrumuseţare şi stare de bine.

"La Alma Health & Spa Retreat avem ca obiectiv să creăm o cultură a stării de bine, folosind toate resursele centrului nostru pentru a avea grijă de sănătatea şi vitalitatea oaspeţilor noştri. Relaxarea previne apariţia asteniei de toamnă, fiind un bun remediu împotriva stărilor de apatie şi a lipsei de energie. Iar noi, la Alma, oferim pachetul complet pentru relaxare. De exemplu, starea de slăbiciune generală se tratează cu succes prin băi cu nămol la Lacul Sărat. Climatul de stepă stimulează funcţiile excretoare ale pielii, ajutând la procesul de eliminare a toxinelor. Staţiunea este înconjurată de pădure, care are rol de barieră în calea vânturilor, de filtru în calea noxelor, ceea ce ajută la relaxarea fizică şi psihică. Mai mult decât atât, terapiile pe bază de sare ajută la întărirea imunităţii, precum şi la relaxarea fizică şi emoţională, în timp ce terapiile care conţin ulei de lavandă ajută la reducerea stresului, agitaţiei, la atenuarea insomniei", recomandă Andreea Clipotă, Director medical Alma Health Center, Lacu Sărat.

Toamna la Alma Health & Spa Retreat: cea mai simpatică ofertă de Halloween

Graţie resurselor naturale pe care le oferă staţiunea, nămol sapropelic şi apă hipertonică, Alma este locul perfect pentru cei care doresc să se bucure de o pauză de relaxare. Printre terapiile populare în rândul celor care vor să se deconecteze se numără masajele, băile cu apă sărată şi împachetările cu nămol sau reflexoterapia, recomandate indiferent de anotimp. Acestea contribuie la detensionarea musculaturii, la relaxarea întregului organism, la ameliorarea migrenelor şi instaurarea unei stări generale de bine.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb