10 SEPTEMBRIE - PRIMA ÎNTÂLNIRE A NOILOR ACŢIONARI BANK OF CYPRUS  Horia Ciorcilă: "Situaţia va fi mai clară după adunarea generală a noilor acţionari Bank of Cyprus"

VERONICA PLĂCINTESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 3 septembrie 2013

Horia Ciorcilă: "Situaţia va fi mai clară după adunarea generală a noilor acţionari Bank of Cyprus"

10 septembrie 2013 ar putea reprezenta momentul de cotitură privind prezenţa Bank of Cyprus (BoC) în ţara noastră, după ce noii acţionari ai celei mai mari bănci comerciale din Cipru se vor întâlni la prima lor adunare anuală.

BoC este prezentă în sistemul bancar autohton printr-o sucursală, a cărei activitate a fost restrânsă la nivelul unei singure agenţii, precum şi prin deţinerea de 9,7% din Banca Transilvania (BT).

Contactat de ziarul "BURSA", preşedintele Consiliului de Administraţie, Horia Ciorcilă, spune că situaţia va fi mai clară după adunarea din această lună a noilor acţionari BoC. Domnia sa ne-a declarat: "Informaţiile pe care le avem - referitoare la situaţia din Cipru şi în special la Bank of Cyprus - sunt doar cele publice, şi anume că va avea loc la BoC o adunare generală a acţionarilor, în această lună, după care situaţia va fi mai clară. În ceea ce priveşte deţinerea la BT, chiar dacă suntem preocupaţi de structura acţionariatului, nu suntem implicaţi în acest proces şi nu avem cunoştinţă de intenţiile viitoare. Dar acest aspect nu are nicio relevanţă asupra planurilor şi activităţii curente a băncii noastre. Nu putem, de asemenea, comenta intenţiile unor potenţiali cumpărători. Chiar dacă ar exista o decizie de vânzare, tranzacţia ar urma traseul standard, conform normelor bursiere, ca în cazul oricărui acţionar care decide să vândă".

Oficialii BERD ne-au declarat că nu există discuţii până în acest moment privind o posibilă achiziţie a acţiunilor BoC la BT.

Potrivit presei internaţionale, în urma AGA din 10 septembrie, investitorii ruşi ar ajunge să controleze aproximativ 60% din BoC. Ionel Blănculescu, consilierul onorific al premierului Victor Ponta, ne-a spus recent că dacă ruşii ar ajunge să controleze deţinerea de 9,7% din Banca Transilvania, ar putea să dorească să o vândă, pentru a-şi recupera banii pierduţi. Potrivit domnului Cristian Pârvan, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), există posibilitatea ca Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) să fie cumpărătorul, deoarece, consideră domnia sa, BERD deja deţine o pondere de 14,6135% în acţionariatul BT şi ar fi firesc să-şi majoreze participaţia.

Banca mamă a Bank of Cyprus, grup a cărui solvabilitate a fost afectată după ce a fuzionat forţat cu Laiki Popular Bank în prima parte a anului, va organiza prima întâlnire anuală a noilor acţionari pe 10 septembrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb