104 locuinţe sociale vor fi repartizate, în Bacău, până la sfârşitul anului

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 19 februarie 2007

104 locuinţe sociale vor fi repartizate, în Bacău, până la sfârşitul anului

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) construieşte, în localitatea Bacău, un număr de 104 locuinţe sociale, care se află, în prezent, în faza de edificare, ne-a precizat Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al primăriei din localitate. Din totalul acestora, 52 de apartamente sunt situate pe strada Teiului şi alte 52 de unităţi locative sunt amplasate pe strada Tipografilor. Domnul Tomescu ne-a precizat că, în perioada 2005-2006, au fost repartizate aproximativ 500 de locuinţe de tip ANL şi sociale. Repartiţia acestora este programată pentru sfârşitul acestui an.

Pentru blocul din strada Bucegi, care a fost preluat de la CET şi care este prevăzut cu 36 de apartamente a fost depusă documentaţia în vederea obţinerii certificatului de urbanism şi a autorizaţiei de construcţie, următorul pas fiind amenajarea locuin­ţelor.

În ceea ce priveşte imobilele construite prin credit ipotecar, au fost depuse documentele pentru construirea a 80 de apartamente, situate în patru blocuri din strada Bucegi. ANL va organiza licitaţia aferentă în luna martie. Preţul estimat pentru un metru pătrat ajunge la 400-450 de euro.

Potrivit previziunilor, în acest an vor fi demarate lucrările la 114 apartamente pe strada Bucegi. În acest sens, în perioada imediat următoare vor începe procedurile legale necesare. În aceeaşi locaţie, alte 214 locuinţe vor fi construite începând din 2008.

Ionuţ Tomescu ne-a precizat că, în Bacău, au fost începute procedurile pentru construirea a 1.121 de locuinţe private, după cum urmează: societatea comercială "Gepex" va edifica un imobil cu şase etaje (70 de apartamente) în strada Depoului, "Agroindustriala" urmează să ridice un bloc cu nouă etaje şi 40 de apartamente în Ciprian Pintea, "Rombet" va construi 100 de apartamente, situate într-un bloc de opt etaje din strada Vadu Bistriţei, alte trei persoane fizice vor realiza 30, 32 şi, respectiv, 60 de locuinţe în străzile Depoului şi Aviatori. De asemenea, firma "Longbridge" urmează să execute 84 de unităţi locative în Prelungirea Bradului, în timp ce "Topaz Development" va derula un proiect de 600 de apartamente pe strada Fundătura Ştefan cel Mare, iar "Negobac Invest" va edifica un număr de 6-15 unităţi locative în zona I.L. Caragiale. Pe Bucegi, Muşat şi Castanilor vor fi executate 18,40 şi, respectiv, 32 de locuinţe.

În faza de intenţie se mai află alte două societăţi comerciale, care vor realiza aproximativ 400 de apartamente.

Totodată, municipalitatea poar­tă discuţii cu o importantă companie imobiliară, în vederea construirii a 2.000 de apartamente.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb