11 localităţi din Buzău vor avea, pentru prima dată, reţele de canalizare

ANA FELEA
Miscellanea / 19 aprilie 2023

11 localităţi din Buzău vor avea, pentru prima dată, reţele de canalizare

11 localităţi din judeţul Buzău vor avea, în sfârşit, reţele de canalizare. Anunţul a fost făcut de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, cel care a găzduit miercuri, 19 aprilie, semnarea contractului de lucrări dintre Compania de Apă, societatea în sudordinea Consiliului Local Buzău, şi două firme primate ce vor executa reţelele. Este vorba despre un proiect în valoare totală de aproape 115 milioane de lei.

"Astăzi, 19 aprilie 2023, la sediul Primăriei Buzău, s-a semnat contractul de lucrări CL4, în valoare de 114.758.630 lei fără TVA, între Compania de Apă Buzău, Asocierea Troia Premium Construct şi compania bulgară Hydrostroy AD pentru realizarea de reţele de canalizare în localităţile: Cislău, Bărăşti, Scărişoara, Gura Bâscei, Puieştii de Jos, Nicoleşti, Dăscăleşti, Lunca Jariştei, Muşceluşa, Caşoca şi Colţul Pietrei.

De asemenea, tot pe acest contract se vor executa staţii de epurare ape uzate la Cislău, Puieşti şi Colţul Pietrei şi bazin de retenţie în incinta SEAU Râmnicu Sărat", a scris primarul Buzăului pe Facebook.

Acest contract face parte din ,,Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Buzău", finanţat de Uniunea Europeană, a cărui valoare totale este de 352 milioane de euro şi cuprinde inclusiv investiţii în municipiul Buzău.

La acest eveniment au participat primarii localităţilor beneficiare.

"Astăzi avem certitudinea că după 34 de ani de speranţe, promisiuni şi nenumărate încercări, în comuna Siriu VA EXISTA SISTEM DE CANALIZARE Şi STAŢIE DE EPURARE! Am luat parte cu reală bucurie la sediul Primăriei Buzău, la semnarea contractului de lucrări numărul 4, finanţat de Programul Operaţional de Infrastructura Mare. Contractul va fi pus în practica de asocierea de firme Troia Premium Construct SRL şi Hidrostroy AD, iar termenul de construcţie este de 30 luni. În atâta timp ar trebui ca şi noi, în toate satele comunei Siriu, sa avem reţea de canalizare, iar în satul Colţu Pietrii statie noua de epurare. Ulterior, timp de 60 de luni primim perioada de garanţie pentru lucrări", a spus Dragoş Voicu, primarul comunei Siriu.

La începutul săptămânii viitoare, un alt proiect important va fi semnat de reprezentanţii Companiei de Apă, de această beneficiarul fiind Primăria municipiului Buzău.

"Luni, 24 aprilie vom semna şi contractul CL1 pentru înlocuirea sau reconfigurarea reţelelor de apă şi canalizare pe 41 de străzi din Buzău. Astfel, atât în oraşul nostru, dar şi în judeţ vom avea atât apă potabilă dar şi o epurare corespunzătoare a apelor uzate, la cele mai înalte standarde", a spus Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Compania de Apă Buzău este una din cele doar 18 companii regionale din România care au semnat contracte de finanţare pe acest ,,Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Buzău", program finanţat de Uniunea Europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb