2,7 MILIOANE DE LEI, NEACOPERIŢI ÎN AVEREA LUI CĂTĂLIN CHERECHEŞ L-a "trădat" declaraţia de avere

GHEORGHE IORGOVEANU
Ziarul BURSA #Politică / 2 iulie 2019

Sursa foto: Facebook/Cătălin Cherecheş

Sursa foto: Facebook/Cătălin Cherecheş

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, se confruntă cu noi probleme, după ce, în anul 2016, cu 45 de zile înaintea alegerilor locale, a fost arestat preventiv, într-un dosar instrumentat de DNA.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, ieri că a constatat exis-tenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 2,7 milioane lei, între averea dobândită şi veniturile realizate de edil.

În comunicatul emis de instituţia publică se arată: "Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 2.741.026,318 lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către Cherecheş Cătălin, primar al municipiului Baia Mare, judeţul Maramureş, în perioada 26 iunie 2012 - 31 decembrie 2017. Având în vedere cele de mai sus, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei de către Cherecheş Cătălin".

ANI susţine că, deoarece în declaraţiile de avere, din data de 17 iulie 2017 (rectificată) şi 15 iunie 2018, Cătălin Cherecheş a declarat informaţii neconforme cu realitatea, în speţă un împrumut de 500.000 euro acordat în nume personal (în anul 2016), inspectorii de integritate au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii în formă continuată, prevăzută de art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu aplicarea art. 35, alin. (1) din acelaşi act normativ.

Cătălin Cherecheş a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum şi des-pre existenţa diferenţelor semnificative.

ANI arată că primarul din Baia Mare nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în acest sens şi precizează că i-a transmis edilului şase solicitări de a prezenta date sau informaţii relevante, fără a primi niciun răs-puns din partea acestuia.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a declarat, ieri, pentru un post tv, că ar fi primit o donaţie de un milion şi jumătate de euro din partea mamei sale în anul 2009, care ar fi fost verificată de către ANI în trecut. El a mai spus: "Această chestiune a fost verificată de către ANI în 2010. Mama mea avea banii în cont din vânzarea unui imobil şi mi i-a tranferat în numerar".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb