200 de bancomate ale Băncii Carpatica, cumpărate de Euronet

V.B.
Bănci-Asigurări / 8 aprilie 2014

Euronet Services , filiala din România a Euronet Worldwide, a anunţat achiziţionarea a 200 de ATM-uri de la Banca Comercială Carpatica, dublându-şi astfel flota actuală de bancomate în ţara noastră la 400 de dispozitive, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

De asemenea, banca a semnat un acord de participare la reţeaua partajată de ATM-uri a Euronet şi POS acquiring (administrarea reţelei de POS-uri - n.r.) şi servicii de emitere carduri.

Euronet este un grup pan-european care, de 20 de ani, gestionează reţele independente de ATM-uri în 13 ţări. Euronet este singurul operator al unei reţele partajate din România. Cu acest acord, cinci bănci participă acum la reţeaua de bancomate Euronet care acoperă în prezent toate cele 41 de judeţe din ţara noastră.

Bancomatele achiziţionate din cadrul sucursalelor băncii vor fi inscripţionate şi cu brandul Euronet, în timp ce ATM-urile din afara sucursalelor Băncii Comerciale Carpatica vor fi marcate doar cu brandul Euronet, se mai arată în comunicat.

Euronet Worldwide este un grup care procesează plăţi şi tranzacţii pentru instituţii financiare, retaileri, furnizori de servicii şi clienţi persoane fizice. Portofoliul de servicii include soluţii complete de externalizare a administrării terminalelor tip ATM şi POS, emitere de carduri şi acceptare la comerciant, dezvoltare soluţii software, transfer de bani pentru persoane fizice, plăţi facturi şi distribuţia de vouchere electronice pentru reîncărcarea cartelelor de telefonie mobilă şi alte servicii preplătite.

Reţeaua globală de terminale administrate de Euronet Worldwide include 18.311 bancomate, aproximativ 68.000 terminale EFT-POS şi un portofoliu în creştere de carduri de debit şi credit administrate în 43 de ţări; soluţii software pentru servicii de carduri; o reţea de aproximativ 665.000 terminale POS pentru reîncărcarea cartelelor preplătite de telefonie mobilă instalate în aproximativ 294.000 de locaţii ale comercianţilor în 35 de ţări; o reţea de transfer de bani de aproximativ 216.000 de locaţii deservind 135 de ţări. Având sediul central în Leawood, Kansas, SUA şi 52 de birouri în toată lumea, Euronet deserveşte clienţi în aproximativ 155 de ţări. Euronet Worldwide este prezentă pe piaţa din România de peste 10 ani, oferind servicii de procesare tranzacţii, autorizare, emitere de carduri, gateway către organizaţiile de carduri, platforma software pentru procesare tranzacţii financiare electronice, servicii externalizate pentru administrare de reţele de bancomate şi POS-uri, reţea independentă de bancomate şi depomate. Din 2011, Euronet Worldwide este liderul Reţelelor Independente de ATM-uri din România având mai multe bănci partenere în cadrul reţelei de ATM-uri de tip "shared". Acest parteneriat permite băncilor să răspundă mai bine nevoilor clienţilor prin extinderea punctelor de prezenţă ATM în locuri cu trafic intens, creând eficientizări operaţionale şi beneficiind de reduceri de costuri, fără investiţii suplimentare, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb