2022 - anul marii urgii

Sorin Rosca Stanescu
Miscellanea / 27 decembrie 2021

Sorin Rosca Stanescu

Prognoza mea de la sfârşitul anului trecut s-a îndeplinit în totalitate. Cu punct şi virgulă. Ceea ce mă îndeamnă acum să fac o prognoză bazată tot pe informaţii certe şi raţionamente de logică formală pentru anul care vine. Cum va fi el pentru români? Cum va fi el pentru locuitorii planetei? Iar dacă încep cu concluzia, ea este cea din titlu: vine marea urgie.

Ceea ce am spus la sfârşitul anului trecut şi s-a confirmat întru totul poate fi sintetizat în câteva cuvinte. Urma în 2021 ca, la nivelul întregii planete, să avem parte de noi valuri ale pandemiei şi, întrucât România nu dădea semne că se pregăteşte, coronavirusul urma să ne izbească mai puternic. Deci criză sanitară. Peste care, afirmam eu, urma să se suprapună o criză economică, o criză politică, o criză socială, o criză culturală şi una de identitate. Coaliţia existentă atunci nu avea să reziste. Toate acestea s-au întâmplat. Dar ce urmează?

Planeta nu va scăpa nici în 2022 de pandemie. Cu sau fără vaccinuri. Făcând un bilanţ sumar a ceea ce a fost până acum, nu am cum să nu-i dau dreptate lui Varujan Vosganian, care a remarcat faptul că, în rândul rasei albe, sunt mult mai multe victime decât în rândul celorlalte rase. Rasa albă este mai vulnerabilă, fiind de-a lungul timpului mai puţin imunizată natural şi va suferi şi în 2022 cele mai grave consecinţe. Iar noi, vrem, nu vrem, facem parte din rasa albă. Chiar dacă planeta se pregăteşte pentru valurile 5 şi 6, noi în continuare ne mişcăm dureros de încet la acest capitol. În ciuda faptului că avem un Guvern mult mai puternic decât guvernele din 2021. Deci prima mare provocare va fi în continuare de natură sanitară şi vom pleca la război, din nefericire, în continuare cu Raed Arafat la butoane.

Cea mai cumplită criză evidentă a anului care vine va fi însă de natură economică. Criza energetică nu poate fi stopată prea uşor, iar ea va antrena căderea burselor, o criză urmată în unele locuri chiar de un colaps al fondurilor de investiţii, vom avea o cădere abruptă a imobiliarelor, o creştere explozivă a inflaţiei, concretizată în principal prin scumpirea exponenţială a alimentelor. Atenţie deci, români, pe ce vă cheltuiţi banii.

Nu este deloc exclus, dar asta ţine mai puţin de politica de la Bucureşti, ca planeta să se confrunte în 2022 cu o altă criză încă şi mai cumplită, care va pune între paranteze pacea, atâta câtă mai e. Liderii mondiali responsabili, urmaţi de lideri locali pe post de slugi, ne-ar putea antrena în câteva războaie, unul dintre acestea fiind fix la frontierele României. Iar România nu este pregătită nici pentru război.

Vom avea evident o consolidare a crizei educaţiei, iar generaţia care vine va avea profund de suferit din neputinţa clasei politice de-a recunoaşte cât de importantă este educaţia pentru viitorul acestei ţări.

Dar ce ţară? Sub aspectul suveranităţii, suntem din ce în ce mai mult îngenuncheaţi de către conducătorii noştri, astfel încât, în plan psihologic, românii vor trebui să facă faţă şi unei stări de umilinţă fără precedent în istoria recentă. Deficitul de suveranitate ne va costa imens, pentru că facturile pentru criza economică şi financiară şi alimentară care urmează le vor plăti în principal statele slabe.

În contrapondere, pornim în acest nou an cu o majoritate consolidată prin alianţa dintre PSD, PNL şi UDMR. Oricât de hulit ar fi Klaus Iohannis, pentru că s-a aflat în spatele acestei mega-înţelegeri politice, trebuie să avem în vedere faptul că această majoritate este singura soluţie pentru a devia cât de cât teribila viitură care urmează. Problema este dacă această alianţă, confruntată cu multiplele şi profundele crize ale lui 2022, va putea rezista pe tot parcursul anului. Eu sper că da, dar mă îndoiesc.

Cred că cea mai dureroasă criză, care va creşte dincolo de limita suportabilului în 2022, este criza de identitate. La capătul acestui an mă întreb dacă românii se vor mai putea identifica cu ei înşişi.

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. Nu prea s-a adeverit nimic din ce a spus anterior autorul.

    Zicea că guvernul suspendat nu poate prelungi starea de alertă , a putut. Parca zicea că pica bursa chiar înainte să crească că niciodată SNN, etc. 

    Acum spune nu știu ce. Eu zic că sunt șanse peste 50% sa fie pe dos: preturile la energie își vor reveni după ce Rusia primește conducta, sa nu fie război, etc. 

    Sunt de acord că noțiunea de națiune s-ar putea sa dispară. Dar, și așa e parte din plan poate. 

    Urgia de care vorbesti, nea' SRS, va fi valul revoltelor si al Revolutiilor pe tot Globul si foarte probabil, valul noului Razboi Mondial ce sta sa inceapa! Romanii de rand care vor supravietui acestor incercari teribile, au datoria de a extermina intreaga clasa politico-securist-criminala damboviteana, cu exceptia AUR! Si sunt convins ca o vor face!

    te-a dat afara din casa logica ta formala si traiesti pe drumuri...Cum dracu ai puterea sa te lauzi, cand numai bazaconii scoti pe guse? Cu "logica" ta joaca mai bine la loto, poate acolo sa ai mai mult noroc si sa iesi din belele...

    1. tu ce logica ai bosorog prost ?

    n-ai spus decat aiureli, ca intotdeauna....

    1. ai postat de 7 ori si atat , adica nimic de retinut . ce spune srs spun majoritatea , ai tu frustrarile fata de srs .

    In fiecare an se preconizeaza caderi ale burselor, asteroizilor, razboaie de neevitat, foamete, si lista poate continua!

    Stati asa ca nu-i asa! Razboaiele in secolul asta se poarta pe internet. Prin taste, nu arme, prin trolli, nu prin soldati.... Aveti grija ce credeti! Nimeni nu e de incredere! 

    1. Deocamdată se negociază cu NATO, iar apoi se formulează un ,,răspuns".

      ,,Răspunsul" va depinde "de propunerile pe care mi le prezintă experţii noştri militari", a declarat Putin duminică la televiziunea de stat. 

      Preşedintele Putin a adăugat că Rusia urmăreşte să obţină un rezultat obligatoriu din punct de vedere juridic în aceste negocieri. 

      Dacă rușii joacă la cacealma, înseamnă că-și pot permite să atace, la nevoie. 

      Ce șanse are Ucraina cu pib-ul și forțele armate la un sfert din cele ale atacatorilor? 

      Credeți că va interveni NATO? Eu nu.

    Nu cred ca va fi un razboi la granita Romaniei. Ma indoiesc ca SUA si NATO vor risca apocalipsa pentru a salva Ucraina. Cum scrie si Alonso, razboiul nu se mai poarta pe campul de lupta, decat prin Africa sau alte tari mai inapoiate.

    Crize, inflatie etc. nu sunt nimic nou. Omenirea a trecut prin acestea, si-a revenit si a progresat in continuare. Pretul energiei ar trebuii reglementat de stat din punctul meu de vedere.

    Unde intr-adevar e o mare criza este educatia. Dar asta e mai degraba o tragedie, decat o criza. Pana sa rezolvam asta, avem nevoie de generatii. Profesorii trebuie formati, joburile din educatie trebuie sa fie foarte atractive, astfel incat sa absoarba varfurile.  

    1. Sunt voci în spaţiul politic american care consideră că Putin este în căutarea unui conflict. Conform senatorul republican Jim Risch, seniorul republican din cadrul Comisiei pentru relaţii externe a Senatului SUA, cererile Rusiei către SUA şi NATO sunt imposibil de acceptat şi ar fi doar un pretext pentru Kremlin să declanşeze o invazie a Ucrainei.

    Domnule Stanescu nu erati dv cel care a declarat la tv ca are o informatie certa privind retragerea din functie a Codrutei Kovesi? Nu imi amintesc cu exactitate contextul dar ati spus asta foarte sigur pe sine. Moderatorul emisiunii s-a indoit si atunci ati plusat cumva, parca ati spus ca va retrageti din activitate daca nu de intampla. Profetia a fost falsa si dv v-ati dovedit naiv, ingamfat si nerealist. Asta nu ar fi atat de grav daca v-ati fi retras. Aveti mai multe pete in cv si in trecutul mai indepartat (stiti la ce ma refer), asteptam sa faceti un pas in spate.

    Toata lumea se pricepe la toate...eu cred ca a omis exact ce se intampla deja, inflatia !

    inca avem crack up boom.. exista diferenta de propagare de 12 -24 luni in piata....

    Daca fedul franeaza si se panicheaza... o sa rupa manete in panica... vedem daca nici govul nu continua emiterea de bonduri.. eu zic ca bondurile mai continua sa se emita... ipo-urile si spacurile intra in scadere... 

    anumite "actiuni" vor cadea...dar avem altele care se tin bine si in ciclul de corectie. 

    collapse of bill hwang's archegos capital management. 

    A cascade of forced liquidations of positions held by hwang hammered stoks likes ViacomCBC inc, Discovery inc, Vipshop Holdings ltd, and Tencent music Entertainment Group - all of which plunged more than 30% over a week as banks rushed to cover billions of dollars in exposure. 

    Margin Debt to gdp... nu o sa fie lasat sa cada abrupt... vot tine tare de maneta pana se rupe maneta si cade "creditul" in marja. 

    Inflatia va continua din cauza restrangerii pietei in oferta/productivitate/servicii in timp ce "banii" vor cauta in continuare rezolvare de cerere. 

    s e m n a t co me n turi cre tine 

    1. ,,Un boom crack-up este ceva care se poate întâmpla doar într-o economie care se bazează pe bani fiat (fie în formă de hârtie sau electronică) și (de obicei) pe medii fiduciare, spre deosebire de standardul de aur sau de alte monede fizice de bază, deoarece stocul disponibil marfa stabilește o limită fizică a cantității de bani care poate fi emisă, iar disciplina de piață impusă de un standard de aur con vertibil ajută la prevenirea supraemiterii de credite.În cazul în care acestea devin vreodată bani, criptomonedele electronice ai căror algoritmi de bază impun limite inflexibile asupra cantitatea și rata cu care pot fi create (sau extrase) noi unități pot oferi un beneficiu similar de prevenire a hiperinflației și a unui boom crack-up."

      Traducere aproximativă de pe Investopedia. 

      Exemplele gen Venezuela, Argentina, Zimbabwe sau Republica de la Weimar, care a deschis acest drum fatidic sunt îngrozitoare. 

      Sper să evităm un asemenea fenomen descris pentru prima oară de ,,von Miess" (Mozes).

    Bey Baba Vanga prezice o noua pandemie care vine din permafrostul dezghetat si ca or sa ne atace extraterestii.Cred ca previziunile ei sint mai bune decit ale lui ciripoi!:)

    1. Daca ne ataca bulangii aia de extraterestri si mai ales din cauza permafrostului, cel mai potrivit este sa faci doza 4-a si sa donezi toate bunurile.

    Suveranitate tara nu mai are de cind a devenit tara UE, sintem o colonie cu comenzi date de Bruxelles.....banii de pensii si salarii vin tot de acolo....mascati sub diferite nume, PNRR, etc.

    In alta ordine de idei sintem in faliment demult....precum Bulgaria. 

    În dosarul Rompetrol I a fost condamnat și jurnalistul Sorin Roşca Stănescu, prieten cu Dinu Patricu. El a primit 2 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru manipularea Bursei de capital în momentul listării Rompetrol la Bursa de valori București. Stănescu a executat un an de detenţie şi a fost liberat condiţionat pentru bună purtare.

    În aprilie 2021, Tribunalul București a respins cererea de reabilitare judecătorească formulată de Sorin Roșca Stănescu. Judecătorii i-au respins cererea lui SRS întrucât au constatat că acesta nu a achitat cheltuielile de judecată de 20.000 de lei (4.000 de euro) la care a fost obligat în dosarul Rompetrol I, ci doar o sumă modică de 650 de lei (120 de euro). 

    De notat că pin decizia definitivă din 2014, Roșca Stănescu nu a fost condamnat la plata în solidar cu compania Rompetrol a prejudiciului uriaș de 58 de milioane de dolari, la care se adaugă dobânzi și penalități. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb