21 de organizaţii LGBTI cer candidaţilor la alegerile europarlamentare să semneze un angajament de susţinere a drepturilor omului

R.S.
Miscellanea / 20 mai

21 de organizaţii LGBTI cer candidaţilor la alegerile europarlamentare să semneze un angajament de susţinere a drepturilor omului

21 de organizaţii şi grupuri LGBTI din România lansează un apel public către toţi politicienii care candidează la alegerile europarlamentare din 9 iunie să semneze angajamentul propus de ILGA-Europe, cea mai mare federaţie paneuropeană LGBTI, care reuneşte peste 700 de asociaţii din Europa şi Asia Centrală. Acest angajament reprezintă o promisiune fermă de a susţine şi promova drepturile persoanelor LGBTI din România, Uniunea Europeană şi restul lumii.

În contextul unei Europe care aspiră la unitate şi incluziune, este esenţial ca drepturile fundamentale ale fiecărui cetăţean să fie respectate şi protejate. Comunitatea LGBTI se confruntă în continuare cu discriminare şi inegalităţi, atât la nivel social, cât şi legislativ. Semnarea acestui angajament de către candidaţii la alegerile europarlamentare ar reprezenta un pas important către o societate mai echitabilă şi mai incluzivă.

Conform Hărţii Rainbow, publicată de ILGA-Europe, România se află pe locul 26 din 27 de ţări ale Uniunii Europene la capitolul respectarea vieţii persoanelor LGBTI. Comunitatea LGBTI din România are nevoie de protecţie din partea statului, echitabilitate şi egalitate de drepturi, printre care subliniem în special dreptul de a avea o familie recunoscută legal.

Semnarea acestui angajament demonstrează o asumare pentru egalitate şi respectarea drepturilor omului. Este timpul ca România să arate că susţine diversitatea şi că este hotărâtă să lupte împotriva discriminării de orice fel.

Încurajăm mass-media, societatea civilă şi toţi cetăţenii să susţină această iniţiativă şi să ceară politicienilor lor să îşi asume această responsabilitate. Doar prin eforturi comune putem construi o societate în care fiecare individ, indiferent de orientarea sa sexuală sau identitatea de gen, să se simtă respectat şi protejat.

Angajamentul pune accentul pe necesitatea ca Uniunea Europeană să devină un lider global în promovarea drepturilor LGBTI, iar viitorul Parlament European să îşi asume următoarele îndatoriri: să pledeze pentru politici şi legi care vor oferi protecţie explicită persoanelor LGBTI; să se angajeze activ în ceea ce priveşte statul de drept, democraţie şi inegalitate; să tragă la răspundere statele membre care încalcă drepturile omului; va acţiona ca un apărător puternic al organizaţiilor LGBTI din întreaga Europă, prin efortul de a asigura finanţare UE durabilă şi accesibilă, va pleda pentru adoptarea unei strategii UE privind egalitatea LGBTI.

Organizaţii semnatare

Asociaţia MozaiQ LGBT

Asociaţia Identity.Education

Asociaţia Rise OUT

Asociaţia ACCEPT

Asociaţia [H] Braşov

Asociaţia Pride

Egal.Oradea

Asociaţia Ark Oradea

Grupul de iniţiativă comunitară LOUD Iaşi

Q Society Iaşi

Asociaţia Club Sportiv Ocazional

Asociaţia TransCore

Asociatia Eu Sunt! Tu?

Asociaţia Sens Pozitiv

Asociaţia Equivox

TransLights

Queer Sisterhood Cluj - Hilltop ORG

Asociaţia Incluziune pe Bune

Asociaţia Română Anti-SIDA (ARAS)

Checkpoint ARAS

Festivalul de cultură queer art200

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O actiune ce ar trebui extinsa si la nivelul partidelor care sunt parte a competitiei electorale . Nu poti beneficia de avantajele enorme ale democratiei contrazicind principiile democratiei .Cetatenii care nu doresc sa respecte aceste principii devenite sacre isi pot regindi in multiple feluri existenta .Lumea este plinai ce le pot satisface orgoliile .Cetatenii care sunt trup si suflet atasati democratiei nu pot plati derapajele altora .Pentru fiecare dintre noi este timpul de a alege .Separarea de dictaturile lumii nu este doar teritoriala .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb