22 de candidaţi în campanie electorală la SIF Moldova

DIANA ENACHE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 martie 2013

Horia Ciorcilă şi Andrei Hrebenciuc vor un loc în CA

Campania electorală pentru alegerile de la SIF2 Moldova poate începe, după ce, vineri, Consiliul de Administraţie a validat cele 22 de înscrieri în luptă.

Pe lângă echipa actuală, condusă de preşedintele Costel Ceocea, nume grele precum Horia Ciorcilă, preşedintele Băncii Transilvania sau Andrei Hrebenciuc, fiul PSD-istului Viorel Hrebenciuc, doresc un mandat de administrator SIF2.

Pe listă s-au înscris şi alte persoane cunoscute pe piaţa de capital, precum Radu Hanga, directorul general al BT Asset Management, Bogdan Chetreanu, consilier la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, Mircea Oancea, director general adjunct la CSSPP şi Mihai Chişu, broker Swiss Capital.

Şi omul de afaceri Octavian Radu, fondator al Grupului RTC, vizează conducerea SIF2.

Candidaţi sunt şi Iulius Postolache, director de investiţii al Allianz-Ţiriac Pensii Private, Elena Andrei, director general al Andrei Consulting, Florin Cazan, agent pentru servicii de inves­tiţii financiare Raiffeisen Capital and Investment, Marian Tescaru, senior advisor FullCharger International, Cătălin Jianu, director general OTP Asset Management România, Radu Trifa, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al Administraţiei Canalelor Navigabile Constanţa, Niculae Skokan, consultant independent, Mihai Ionescu, preşedintele reprezentanţei Deutsche Bank AG Bucureşti şi Gheorghe Buhaiu, fostul director adjunct al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Bacău.

Din CA-ul actual, în "concurs" s-au înscris: Claudiu Doroş, vicepreşedinte şi director general adjunct, Emilian Bădică, Iosefina Moroşan, Dumitru Bontaş şi Valentin Ionescu.

Alegerile sunt programate pentru Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) din 4 aprilie.

ING Pensii a propus un dividend de 0,24 lei/acţiune

În cadrul şedinţei CA de vineri, ordinea de zi a AGA din aprilie a fost completată şi va include cererea formulată de Fondul de Pensii Administrat Privat ING, Diana Le Bomin şi Mihai Rotaru de a aproba distribuirea unui dividend brut de 0,24 lei/acţiune pentru anul 2012, care reprezintă un fond total de dividende de 124,6 milioane lei cu o rată de distribuire a profitului de 90,88%.

"Consiliul de Administraţie face precizarea că, în cazul aprobării aces­tei propuneri a acţionarilor, se va impune revizuirea strategiei privind ges­tionarea lichidităţilor necesare implementării programelor de inves­tiţii şi de răscumpărare, cu impact posibil şi asupra performanţelor previzionate ale activelor administrate", se arată într-un raport al Consiliului de Administraţie.

În anticiparea alegerilor, un pachet de 5,2% din SIF Moldova a fost schimbat, vineri, printr-o tranzacţie "deal", pentru 42,3 milioane lei, la preţul de 1,56 lei/unitate.

În cadrul AGA de pe 4 aprilie, acţionarii vor pune în discuţie şi aprobarea unui program de răscumpărare de acţiuni proprii. Numărul maxim de acţiuni ce urmează a se dobândi este de 51,9 milioane, iar programul de răscumpărare are drept scop reducerea capitalului social. Preţul minim de achiziţie va fi preţul de piaţă de la BVB din momentul efectuării achiziţiei, iar preţul maxim de achiziţie al acţiunilor va fi de 1,60 lei/acţiune, durata programului fiind de 9 luni.

SIF Moldova mai propune şi modificarea "Actulului Constitutiv" dar şi un Cod de Guvernanţă Corporativă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce dea indepindenti soro! Si ce implicati si concertati sunt! Numai buni de votat cumulativ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb