3.000 de disponibilizaţi la "Barclays"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 august 2011

"Barclays" a eliminat 700 de posturi de la "Barclays Capital".

"Barclays" a eliminat 700 de posturi de la "Barclays Capital".

"Barclays" Plc, a doua bancă din Marea Britanie - după valoarea activelor -, disponibilizează circa 3.000 de angajaţi în 2011, ca urmare a reducerii cu peste 25% a profitului diviziei de investment banking, în trimestrul al doilea.

Banca a eliminat deja 1.400 de posturi anul acesta, iar numărul reducerilor va creşte la 3.000 până la sfârşitul lui 2011, potrivit declaraţiilor făcute, ieri, de directorul executiv al "Barclays", Robert Diamond.

"Barclays" se alătură astfel unui grup de bănci internaţionale care efectuează concedieri masive în acest an, precum "HSBC Holdings", "Goldman Sachs", "Credit Suisse" şi UBS.

Profitul înainte de taxe obţinut de "Barclays" în primele şase luni din anul curent a fost de 2,64 miliarde lire sterline (4,29 miliarde dolari), în scădere cu 33% faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut. Analiştii estimau 2,4 miliarde lire.

Profitul net a scăzut cu 30% în primele şase luni, la 1,5 miliarde lire. Analiştii anticipau 1,29 miliarde lire.

Divizia de investment banking, "Barclays Capital", şi-a redus cu 27% câştigul înainte de taxe, în trimestrul al doilea, la 1,42 miliarde lire (2,31 miliarde dolari). În primele şase luni din 2011, profitul diviziei s-a diminuat cu 9%, la 2,31 miliarde lire.

Activitatea de tranzacţionare de obligaţiuni a înregistrat scăderi puternice la divizia "Barclays Capital", iar îmbunătăţirea semnificativă a cos-turilor legate de credite neperformante a fost umbrită de cheltuielile speciale cu despăgubirea unor clienţi cărora banca le-a vândut în mod ilegal poliţe de asigurare.

În intervalul ianuarie - iunie 2011, banca a avut cos-turi de 1,83 miliarde lire pentru creditele neperformante, cu 41% mai mici decât în anul anterior.

"Barclays" propune plata unui dividend interimar de 1 pence/acţiune pentru trimestrul al doilea, respectiv de 2 pence/titlu pentru primele şase luni.

Conducerea "Barclays" vrea să reducă cheltuieile anuale ale băncii cu un miliard de lire şi speră să majoreze veniturile cu peste şase miliarde lire pe an până în 2013, cu ajutorul unui plan de revitalizare a operaţiunilor.

La finele lunii iunie, "Barclays" avea 146.100 de salariaţi la nivel global.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb