40 de tablouri au fost donate, azi, Institutului Clinic Fundeni

A.B.
Comunicate de presă / 11 decembrie 2020

40 de tablouri au fost donate, azi, Institutului Clinic Fundeni

40 de tablouri, 23 de artişti şi două luni de muncă reprezintă bilanţul proiectului "ARTA DĂ SPERANŢĂ", destinat copiilor bolnavi de leucemie, cancere şi alte boli grave, internaţi la etajul 6 al Institutului Clinic Fundeni, transmite un comunicat de presă trimis redacţiei.

Azi, lucrările de artă realizate sau donate de artişti pentru acest proiect iniţiat de omul de afaceri Eduard Uzunov, "Asociaţia pentru Sprijinirea Artelor Frumoase" (ASAF) şi Asociaţia "Aripi spre viaţă" au fost predate reprezentanţilor unităţii medicale, pe bază de donaţie, după ce au fost expuse publicului, pentru o zi la galeria Rotenberg-Uzunov.

Artiştii din ţară şi din străinătate, care au îmbrăţişat această idee pentru suflet au fost: Marilena Murariu, Costin Neamţu, Lisandru Neamţu, Stela Vesa, Carmen Marin, Lucia Puşcaşu, Lucian Liciu, Ion Drăghici, Gabriela Drăghici, Eugen Macinic, Vasile Dobre, Arina Bican, Ileana Dragomirescu, Vali Irina Ciobanu, Carmen Poenaru, Emanoela Szabo, Irina Florescu, Ion Văcăreanu, Mugurel Bărbulescu, Sanda Buţiu, Oana Bîrsan, Damir Petru şi, Alexandra Johansen, iar cei mai mulţi dintre ei au fost prezenţi la expoziţia organizată în centrul Capitalei.

"Este un proiect de suflet, prin care încercăm să aducem o rază de lumină în vieţile acestor copii aflaţi în suferinţă, a părinţilor lor, care le sunt permanent alături în spital şi, nu în ultimul rând, cadrelor medicale care au grijă de ei. Pentru că, se spune, arta vindecă şi alină, arta e perfecţiune, e vis, e poveste, e panaceu pentru minte şi suflet, iar atunci când este îndreptată către oameni aflaţi în grea suferinţă, poate deveni o rază de speranţă", a declarat Eduard Uzunov, iniţiatorul proiectului.

Asociatia "Aripi spre viaţă" a renovat deja etajul 6 al Institutului Clinic Fundeni prin proiectul "Inimi mari pentru zambetele celor mici", susţinut de sute de oameni, iar recent a deschis primul Centru de spitalizare de zi, în beneficiul copiilor afectaţi de cancer, care fac tratamente de lunga durata si care aparţin unei grupe de risc crescut fiind imunodeprimaţi atât din cauza bolii cât şi tratamentului cu citostatice.

"Susţinerea acestor copii a devenit parte din vietile noastre, în cei 10 ani de când facem voluntariat pentru spitalele de pediatrie. S-a creat o legătură sufletească între noi şi cadrele medicale şi am încercat de fiecare dată când a fost nevoie, să fim prezenţi şi să facem tot ce putem pentru a salva o viaţă sau a uşura suferinţa şi grijile unor familii, astfel încât părinţii să se poată concentra cât mai mult pentru grija faţă de copiii lor", s-a destăinuit Nicoleta Stoenescu, preşedintele Asociaţiei "Aripi spre viaţă".

La rândul său, preşedintele ASAF, Adina Renţea şi-a deschis sufletul pentru acest proiect: "Am pornit în acest demers, convinşi fiind că "arta dăruieste aripi, nu cârje", aşa cum spunea marele Victor Hugo, iar noi vom reuşi prin strângerea operelor de artă donate de artisti renumiţi, să aducem alinare, mângâiere şi speranţă, pentru minte, trup şi suflet".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb