5.000 de cadre sanitare au protestat ieri în Bucureşti

Miscellanea / 3 noiembrie 2013

5.000 de cadre sanitare au protestat ieri în Bucureşti

Aproximativ 5.000 de medici şi asistente au protestat ieri pe străzile din Bucureşti, solicitând 6% din PIB pentru Sănătate, potrivit surselor de presă.

Caderle sanitare -au adunat în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru a participa la un Marş al Tăcerii în vederea unei mai bune finanţări a sistemului sanitar.

Printre revendicările membrilor Coaliţiei Profesioniştilor din Sistemul de Sănătate se numără: alocarea pentru sănătate a 6% din PIB până în 2016, dublarea salariilor medicilor rezidenţi, o legislaţie care să protejeze independenţa profesioniştilor. De asemenea, aceştia doresc autonomia spitalelor, apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi, precum şi o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate.

Prof. univ. dr. Vasile Astărastoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), a declarat, citat de Agerpres: "Acest marş este unul cu totul deosebit pentru că dincolo de revendicările cunoscute noi vrem să afirmăm în stradă un concept care a fost uitat în România şi anume, demnitatea. Demnitatea înseamnă respect, libertate, independenţa fiecărui cetăţean. Demnitate înseamnă că statul te tratează ca pe acela căruia i-a dat puterea şi nu ca pe cel care este asuprit. Din această cauză vom învinge pentru că vrem să scoatem în stradă nu lupta pentru un instinct - foamea, ci pentru un sentiment, care este idealul de demnitate".

La eveniment au participat şi studenţi la medicină din Cluj, Iaşi, Târgu Mureş, Galaţi.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că va depune eforturi pentru rezolvarea rapidă a problemelor stringente din sistemul sanitar, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul instituţiei.

În document se arată că ministerul "îşi exprimă regretul faţă de opţiunea liderilor Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate de a organiza un marş de protest", amintind că, în ultimele luni, instituţia a purtat numeroase discuţii pentru găsirea soluţiilor optime în privinţa rezolvării problemelor din sistemul sanitar. Ministerul Sănătăţii a mai transmis că "este deschis în continuare dialogului şi colaborării astfel încât calendarul de îndeplinire a obiectivelor comune, asumat de ambele părţi, să fie respectat".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb