76% dintre români nu cred în urbanizarea ţării - sondaj Reader"s Digest

M.M.
Ziarul BURSA #Companii / 3 octombrie 2008

Sondajul "Cum îşi văd românii viitorul?" iniţiat de Reader"s Digest şi publicat în numărul de octombrie al revistei arată că 76% dintre români nu cred în urbanizarea ţării, iar 73% dintre ei sunt siguri că nu vom scăpa nici peste 30 de ani de corupţia din mediul politic. De asemenea, 54% cred că tinerii nu se vor mai căsători, preferând un parteneriat fără obligaţii, iar 48% sunt de părere că principalul mijloc de a-ţi găsi un partener de viaţă va fi internetul.

Una din surprizele sondajului a fost aceea că moldovenii s-au situat pe primul loc la capitolul optimism, înaintea muntenilor, ardelenilor şi a bucureştenilor. Ei cred, într-o proporţie mult mai ridicată decât ceilalţi (64% moldoveni faţă de 46% munteni, 47% ardeleni şi 41% bucureşteni), că în viitor vor exista remedii pentru orice tip de cancer, că românii vor continua să fie activi şi după vârsta de 70 de ani (46% faţă de 27%, 31% şi, respectiv, 23%) şi că vom deveni mai receptivi la problemele celor din jur (43% faţă de 28%, 31% şi 20%).

Mai mult, din Moldova, regiunea din care au plecat cei mai mulţi români pentru a lucra în alte ţări, provine şi cel mai ridicat procent al celor care sunt de părere că românii emigranţi se vor întoarce totuşi şi vor rămâne să trăiască în ţara lor (57% moldoveni faţă de 46% munteni, 52% ardeleni şi 52% bucureşteni).

Sondajul a fost efectuat la cererea Reader"s Digest de către compania IMAS, în luna iunie 2008, pe un eşantion multistadial (211 puncte de eşantionare în 99 localităţi).

Cei 1.246 de respondenţi cu vârste de peste 18 ani, au fost rugaţi să bifeze "Da", "Nu" sau "Nu ştiu" în dreptul a 20 de afirmaţii referitoare la viaţa în România peste 30 de ani. Cum va arăta România peste 30 de ani? Va deveni o ţară de pensionari sau românii care au emigrat se vor întoarce să trăiască aici? Ne vom aglomera în birouri moderne sau, dimpotrivă, vom lucra de acasă, pe internet? Vom fi prea ocupaţi să ne mai facem prieteni? Vom scăpa de corupţia din politică? Vor fi copiii de atunci mai deştepţi decât cei de acum?

Astfel că, în numărul din octombrie al revistei Reader"s Digest, se află prezentarea pe larg a rezultatelor sondajului, precum şi comentariile unor sociologi, medici, cercetători, dar şi a unor oameni obişnuiţi.

Ediţia din luna octombrie marchează relansarea revistei Reader"s Digest.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb