A fost anulată licitaţia pentru desemnarea băncii care va gestiona emisiunea de eurobonduri a municipalităţii

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 20 iulie 2005

Primaria Capitalei a anulat licitaţia organizată pe 14 iulie pentru desemnarea băncii care va gestiona emisiunea de eurobonduri lansată de municipalitate în luna iunie pe piaţa internaţională de capital, deoarece specialiştii primăriei au constatat că documentaţia pentru licitaţie a fost una "rigidă" pentru grupurile bancare, iar cele trei bănci înscrise la licitaţie au oferit dobînzi foarte mici în comparaţie cu cele practicate de ele pe piaţă.

Directorul Direcţiei de Achiziţii şi Licitaţii Publice din Primăria Capitalei, Florentina Constantinescu, a declarat ieri, citată de Rompres, că dobînzile oferite de băncile Raiffeisen, BCR şi City Bank, singurele care au participat la licitaţie din cele şapte care au cumpărat caietul de sarcini, erau mai mici decît jumătate din dobînda practicată pe piaţa la depozite în euro şi dolari (2-3-4%). Doamna Constantinescu a spus că o dobîndă de 5-6% se putea obţine la depozitele în lei.

Domnia sa a adăugat: "Am anulat licitaţia pentru că nu am fost satisfăcuţi de propunerile financiare ale băncilor. Vrem mai multe soluţii şi o să refacem caietul de sarcini pentru a obţine diverse soluţii avantajoase. S-ar putea să structurăm emisiunea pe pachete care să fie administrate de diferite bănci prin diverse mijloace (depozite, plasamente). Vom avea consultări cu băncile interesate şi aşteptam propuneri".

Reprezentantul Primăriei Capitalei a precizat că în aceste zile se pregăteşte lansarea unei noi proceduri de licitaţie, fiind invitate să participe zece bănci, printre care Bancpost, UniCredit. Municipalitatea intenţionează să atragă bănci care au societăţi de leasing, din prisma faptului că pot oferi dobînzi mai mari.

Primăria Capitalei a obţinut din emisiunea de eurobonduri aproximativ 500 milioane euro care vor fi folosiţi pentru dezvoltarea unor proiecte de infrastructură ale Bucureştiului (pasajul suprateran Basarab, reabilitarea a 1.800 străzi secundare, parking la Gara de Nord).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb