A fost asasinat redactorul şef al ediţiei ruseşti a revistei Forbes

Carola Ionescu
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 12 iulie 2004

Redactorul-şef al ediţiei ruseşti a revistei Forbes, Paul Klebnikov, american de origine rusă, în vîrstă de 41 de ani, a fost împuşcat de mai multe ori la sfîrşitul săptămînii trecute, în timp ce se afla în faţa sediului redacţiei pe care o conducea. "Anchetatorii iau în calcul mai multe ipoteze cu privire la asasinat, cea principală fiind aceea conform căreia uciderea lui Klebnikov are legătură cu activităţile sale profesionale", a declarat Svetlana Petrenko, purtător de cuvînt al Procuraturii Generale, citată de ITAR-Tass. Klebnikov - autorul unei cărţi despre Boris Berezovski, un magnat ce a acumulat o avere considerabilă în perioada de haos şi violenţă a capitalismului post-sovietic din anii '90 - era considerat ca fiind un bun cunoscător al controversatului mediu de afaceri rusesc.

Conform unor martori oculari, Klebnikov a fost împuşcat dintr-un automobil marca Ziguli. Alexander Gordeyev, redactorul-şef al ediţiei ruseşti a revistei Newsweek, ce îşi are sediul în aceeaşi clădire, a declarat că s-a aflat lîngă Klebnikov la scurt timp după împuşcături. Deşi Klebnikov era conştient încă, n-a putut spune nimic despre posibila cauză a atacului.

Agenţia Interfax îl citează pe Leonid Bershidsky, patronul ediţiilor ruseşti ale revistelor Forbes şi Newsweek, spunînd că, după ştirea sa, Klebnikov nu descoperise nici un subiect "delicat" în ultima vreme.Ediţia în limba rusă a revistei Forbes a fost lansată în aprilie anul acesta. Klebnikov, american de origine rusă, fusese pînă atunci unul dintre editorii seniori ai ediţiei americane a Forbes.

La o lună după lansare, ediţia în limba rusă a revistei Forbes a stîrnit un interes deosebit publicînd o listă cu cei mai bogaţi oameni din Rusia. Familia lui Klebnikov a cerut autorităţilor americane şi internaţionale să-i găsească şi să-i condamne pe cei responsabili pentru asasinat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb