A început procesul Spanghero

T.T.
Internaţional / 21 ianuarie 2019

Jacques Poujol (Sursa foto: Twitter)

Jacques Poujol (Sursa foto: Twitter)

Doi foşti responsabili de la firma Spanghero şi doi traderi olandezi au fost trimişi, astăzi, în judecată la Paris, fiind acuzaţi că au vândut carne de cal etichetată drept carne de vită, la şase ani de la producerea faptelor, informează AFP şi Reuters.

Scandalul cărnii de cal s-a declanşat la începutul anului 2013, când s-a descoperit că o întreprindere din sudul Franţei, Spanghero, a vândut carne de cal, provenind mai ales din România, drept carne de vită. Carnea era folosită apoi la pregătirea a milioane de preparate culinare de către companii importante, preparate care au fost vândute în întreaga Europă.

Cei patru acuzaţi, doi foşti responsabili ai Spanghero, Jacques Poujol şi Patrice Monguillon, alături de doi traderi olandezi, Jan Fasen şi Hendricus Windmeijer, sunt urmăriţi în justiţie pentru escrocherie în formă organizată, fals şi uz de fals şi înşelăciune în vânzarea unui produs.

Inculpaţii sunt bănuiţi că au fraudat societatea Tavola din Luxemburg, căreia i-au vândut peste 500 de tone de carne etichetată în mod fals ca fiind carne de vită. Procurorii susţin că societatea Spanghero ştia că a cumpărat carne de cal însă i-a schimbat eticheta în cursul ambalării.

Audierile în acest dosar sunt programate să se încheie în data de 13 februarie. Printre părţile civile care s-au constituit în acest dosar se regăsesc în special mărcile de produse congelate Findus şi Picard, societatea Tavola şi grupul de distribuţie Carrefour, precum şi mai multe asociaţii pentru protecţia consumatorilor, conform Agerpres.

Acest scandal alimentar european, declanşat în februarie 2013 în Marea Britanie şi Irlanda, a pus în evidenţă anumite acţiuni ale industriei agroalimentare şi opacitatea circuitelor sale de aprovizionare, afectând încrederea consumatorilor europeni şi punând presiuni asupra Guvernelor pentru a explica deficienţele sistemelor de control.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb