AAFBR: Dobânda de politică monetară ar putea fi majorată în 2017

Andrei Stan
Bănci-Asigurări / 28 martie 2016

Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR) estimează că Banca Naţională a României va menţine, în şedinţa de joi, atât dobânda de politică monetară la actualul nivel, de 1,75%, cât şi ratele rezervelor minime obligatorii la 8% la lei şi la 12% la valută, potrivit unui comunicat al AAFBR trimis redacţiei.

"Conform opiniilor exprimate de peste 90% dintre participanţii la un sondaj intern în cadrul Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România, Banca Naţională a României ar putea menţine dobânda de politică monetară la 1,75% la următoarea şedinţă a Consiliului de Administraţie programată pentru joi, 31 martie. Dobânda de politică monetară ar putea fi menţinută la 1,75% până la finalul acestui an şi majorată la 2,5% în anul 2017, conform celor mai mulţi participanţi la sondaj", se arată în comunicat.

Totodată, rezervele minime obligatorii pentru pasivele în lei ar putea fi păstrate la 8% pe data de 31 martie şi reduse la 6% până în luna decembrie a acestui an.

"În anul 2017, rezervele minime obligatorii pentru pasivele în lei ar putea fi păstrate la 6%. Faţă de sondajul anterior desfăşurat la începutul lunii februarie, se remarcă o temperare a aşteptărilor privind reducerea rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei în 2017", precizează sursa citată.

Şi rezervele minime obligatorii pentru pasivele în valută ar putea fi menţinute la 12% pe data de 31 martie şi reduse ulterior la 10% până în luna decembrie, potrivit analiştilor participanţi la sondaj.

Potrivit acestora, anul 2017 ar putea aduce o nouă reducere a rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în valută la 8% până în luna decembrie.

AAFBR este o asociaţie profesională fără scop lucrativ, înfiinţată în luna ianuarie 2008 şi care reuneşte în rândurile sale peste 70 de profesionişti care activează în sectorul bancar, fonduri de pensii, societăţi de administrare a investiţiilor, societăţi de asigurări şi din piaţa de capital.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb