AB InBev îşi vinde fabricile de bere din Europa Centrală către CVC pentru 2,23 miliarde dolari

F.A.
Internaţional / 15 octombrie 2009

Cel mai mare producător mondial de bere, grupul belgian Anheuser-Busch InBev (AB Inbev), a convenit joi vânzarea operaţiunilor sale din nouă ţări din Europa de Est (inclusiv Romania) către fondul britanic de investiţii CVC Capital Partners pentru 2,231 miliarde de dolari (1,49 miliarde euro).

AB InBev, care a preluat funcţia de lider mondial de la SABMiller anul trecut, a precizat că CVC va prelua operaţiunile sale din Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Muntenegru, România, Serbia şi Slovacia. Tranzacţia este aşteptată să se încheie în ianuarie 2010.

AB InBev a adăugat că valoarea totală a tranzacţiei ar putea să se ridice la 3,03 miliarde dolari, în funcţie de rentabilitatea investiţiei CVC. În plus, AB InBev va avea dreptul la prima ofertă pentru răscumpărarea activelor, în eventualitatea în care fondul CVC va dori să le vândă.

Graţie acestei tranzacţii, AB InBev a depăşit ţinta de şapte miliarde de dolari pe care şi-a propus-o pentru dezinvestiţii, în ideea ca InBev să poată plăti pentru preluarea Anheuser-Busch. Grupul InBev NV a anunţat în noiembrie 2008 că a finalizat preluarea concurentului american Anheuser-Busch Cos Inc, o tranzacţie în valoare de 52 miliarde de dolari.

Producătorul mărcilor de bere Budweiser, Stella Artois şi Beck"s a strâns o sumă potenţială de 9,5 miliarde de dolari după vânzarea mai multor active din Corea de Sud, China, Scoţia şi Irlanda, precum şi din vânzarea operaţinilor din domeniul parcurilor de divertisment din SUA.

InBev România deţine două fabrici de bere - la Ploieşti (60 km nord de Bucureşti) şi Blaj (centru). Compania are în portofoliu brandurile Bergenbier, Stella Artois, Beck"s, Lowenbrau şi Noroc. InBev România importă din Belgia mărcile de bere Leffe şi Hoegaarden. Anheuser-Busch Inbev ocupa locul al treilea în industria românească a berii, cu o cotă de piaţă de 23,2 la sută.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb