COSMOTE România şi Banca Centrală Cooperatistă (Creditcoop) au încheiat recent un parteneriat care permite utilizatorilor COSMOTE să îşi achite facturile de telefon, fără comision, la oricare dintre cele 800 de puncte de lucru din ţară ale băncii.
"Creditcoop are cea mai mare acoperire în mediul rural, iar această colaborare vine în sprijinul clienţilor noştri care locuiesc în aceste zone. Într-o fază iniţială, programul va fi operaţional în judeţul Dâmboviţa, urmând ca în următoarele luni să fie implementat şi în restul reţelei Creditcoop", declară Anca Ghimpeţeanu, Manager Department Credit Control COSMOTE România.
"Parteneriatul cu COSMOTE, prima noastră colaborare cu o companie de telefonie mobilă, va contribui la diversificarea acestor servicii pe care băncile cooperatiste din teritoriu şi agenţiile acestora le oferă populaţiei. În afara operaţiunilor specific bancare, mai efectuăm pentru clienţii noştri şi alte servicii privind încasarea facturilor pentru energie, telefonie fixă, plăţi pentru producători etc", declară Adrian Morar, Director General, Banca Centrală Cooperatistă CREDITCOOP.
Facturile COSMOTE mai pot fi achitate în oricare dintre cele peste 4.500 de locaţii din întreaga ţară, care aparţin magazinelor COSMOTE, Germanos, Romtelecom, Internity, Cosmos Mobile, Trimen, sucursalele Alpha Bank, Banc Post, BRD, CEC, ING Bank şi în peste 500 de oficii informatizate ale Poştei Române.
Despre COSMOTE
COSMOTE România, membră a grupului COSMOTE, s-a lansat pe piata românească în decembrie 2005, cu scopul de a face telefonia mobilă accesibilă tuturor românilor. Grupul COSMOTE se bucură de cea mai extinsă prezenţă în ţările din sud-estul Europei, unde înregistreaza un număr total de peste 15,5 milioane utilizatori.
Ca rezultat al strategiei sale, COSMOTE a ajuns la peste 3,6 milioane de utilizatori în România, în numai doi ani de la lansarea operaţiunilor. În anul 2007, COSMOTE a fost cel mai dinamic operator de pe piaţa românească de telefonie mobilă, înregistrând 2,4 milioane de utilizatori noi.
Despre Creditcoop
Reţeaua bancară cooperatistă CREDITCOOP, formată din Banca Centrală Cooperatistă, 19 agenţii ale acesteia şi 124 de bănci cooperatiste cu aproape 800 de puncte de lucru, prestează servicii bancare pentru clienţii săi în toate judeţele ţării, bucurându-se de o îndelungată tradiţie în mediile în care funcţionează.
Cadrul legislativ potrivit căruia îşi desfăşoară activitatea îl constituie Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capialului, aprobată şi modificată de Legea nr. 227/2007, iar organizarea şi funcţionarea unităţilor din reţeaua CREDITCOOOP este reglementată, autorizată şi supravegheată de Banca Naţională a României.
La nivelul reţelei, activitatea băncilor cooperatiste este coordonată de Banca Centrală Cooperatistă CREDITCOOP, care are atribuţii de reprezentare, control şi supraveghere, îndeplinind şi funcţia bancară pentru unităţile din reţea.
Organizarea actuală a instituţiei fructifică experienţa de peste 150 de ani de existenţă a băncilor cooperatiste din România, ceea ce reprezintă un argument temeinic pentru dezvoltarea unor parteneriate financiar-bancare cu diverse bănci sau agenţi economici.