Acceleratorul Impact Creators caută startupuri inovatoare la început de drum

R.S.
Miscellanea / 11 septembrie

Vlad Craioveanu - CEO & Cofondator Impact Hub Bucharest

Vlad Craioveanu - CEO & Cofondator Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest lansează Impact Creators, cel mai nou program de accelerare din portofoliu, în parteneriat cu PurposeTech, unul dintre cele mai importante fonduri de investiţii pre-seed din Europa Centrală şi de Est. Acceleratorul durează până în februarie 2025, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, Impact Creators este un program de accelerare dedicat startupurilor din România şi Europa Centrală şi de Est, aflate în stadii incipiente de dezvoltare (very early stage, pre seed), care sunt în căutarea unor runde de investiţii. Acceleratorul se finalizează cu un Pitch Day, în urma căruia un startup are oportunitatea să securizeze o investiţie de până la 100.000 de euro, asigurată de PurposeTech.

"Pentru Impact Creators, căutăm fondatori cu un nivel extraordinar de angajament, talent şi ambiţie. Vrem să îi sprijinim pe acei antreprenori care sunt motivaţi de un puternic simţ al misiunii de a face bine şi, în acelaşi timp, doresc să construiască o afacere de succes, profitabilă şi care poate scala la nivel internaţional. Sunt încântat că lansăm acest program împreună cu prietenii noştri de lungă durată de la Impact Hub Bucharest. Sunt foarte optimist în privinţa ecosistemului de startupuri din România şi aştept cu nerăbdare primele noastre investiţii aici", a comentat Fred Fous, Partener General al PurposeTech.

Programul este adresat antreprenorilor cu idei de afaceri care pot genera venituri, sunt scalabile prin tehnologie şi au dezvoltat deja o primă versiune a produsului, cu sau fără tracţiune iniţială. Sunt căutate startupuri care au idei în domenii ca sănătate, educaţie şi sustenabilitate.

Cum se desfăşoară programul?

Cei interesaţi se pot înscrie în accelerator aici în perioada 11 septembrie - 24 octombrie 2024. Selecţia şi anunţarea participanţilor va avea loc între 7 şi 8 noiembrie. Antreprenorii admişi în Impact Creators se vor reuni în cadrul unui kick-off meeting online în 22 noiembrie.

În program vor fi selectate 20 de startupuri, care vor participa la două zile intense de bootcamp, desfăşurate la Bucureşti, în 4 decembrie 2024 şi 23 ianuarie 2025. Pitch Day are loc în 5 februarie 2025, la care vor participa doar şapte startupuri care s-au evidenţiat în program. Unul dintre aceste startupuri are oportunitatea să securizeze o rundă de finanţare de până la 100.000 de euro de la PurposeTech, se menţionează în comunicat.

"Impact Hub Bucharest intră într-o nouă etapă de consolidare a ecosistemului antreprenorial local, explorând posibilităţi de finanţare pentru startupurile aflate în căutarea unor runde de investiţii. Prin parteneriate strategice cu fonduri de investiţii, ne propunem să oferim antreprenorilor din România şi nu numai, mai multe perspective şi oportunităţi. Împreună cu PurposeTech, am creat acest program de accelerare care include o importantă oportunitate de investiţie pentru afacerile cu impact. În plus, Impact Creators vine cu un beneficiu esenţial, pe care ne dorim să îl replicăm pe viitor şi în alte programe asemănătoare: sprijinul nostru continuă şi după finalizarea programului de accelerare, oferind antreprenorilor o atenţie sporită pe termen lung", a spus Vlad Craioveanu, CEO & Cofondator Impact Hub Bucharest.

Beneficiile Impact Creators

Participanţii admişi în program vor avea parte de un pachet semnificativ de beneficii, care să îi ajute în dezvoltarea afacerilor lor. În primul rând, vor avea parte de workshopuri dedicate, în care primesc feedback în timp real, legat de iteraţia produselor şi perfecţionarea acestora. Vor putea să înveţe în ritm propriu, pentru că vor primi acces gratuit la cursurile Startarium eXperience pe toată durata programului. Impact Creators le oferă participanţilor şansa de a se conecta cu alţi antreprenori şi potenţiali investitori.

De-a lungul mai multor săptămâni intensive, antreprenorii vor aprofunda elemente esenţiale pentru dezvoltarea afacerii, de la crearea unui model de afaceri solid, până la stăpânirea strategiilor eficiente de marketing.

În plus, Impact Hub Bucharest asigură sprijin suplimentar afacerii care a securizat investiţia şi după finalizarea acceleratorului. Startupul va primi asistenţă personalizată dedicată timp de şase luni (consultanţă juridică, financiară, de marketing şi vânzări), un abonament de membru în spaţiul de cowork al Impact Hub Bucharest, acces la diverse evenimente de comunitate, mentorat 1:1 cu un antreprenor de impact, oportunităţi suplimentare de pitching cu alţi investitori şi conexiuni în industrie, se precizează în comunicat.

Programul Impact Creators are şi o taxă de participare de 229 euro + TVA pentru startupurile selectate în program.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb