Accident rutier grav în judeţul Harghita: două persoane au murit, alte şapte au fost rănite

Andrei Stan
Miscellanea / 10 decembrie 2017

Plan roşu de intervenţie în judeţul Harghita (Sursa foto: IGSU)

Plan roşu de intervenţie în judeţul Harghita (Sursa foto: IGSU)

În accident a fost implicat un microbuz plin cu pasageri

Două persoane au murit, iar alte şapte, între care un copil de doi ani, au fost rănite, într-un accident rutier produs în această dimineaţă pe DN 15, în judeţul Harghita, şi în care a fost implicat un microbuz în care se aflau douăzeci de oameni. Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a declarat că a fost declanşat Planul roşu de intervenţie, la faţa locului fiind trimise echipaje de Ambulanţă din două judeţe, pentru preluarea victimelor, potrivit news.ro.

Cele şapte persoane rănite în accident au fost transportate la spitalul din Topliţa, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene, Gheorghe Filip. El a precizat că accidentul s-a produs după ce şoferul microbuzului a pierdut controlul volanului, iar maşina s-a răsturnat.

Gheorghe Filip a declarat, pentru agenţia citată, că printre cei şapte răniţi transportaţi la spital se află şi un copil de doi ani. Copilul, care se afla în braţele mamei lui în momentul accidentului, este în stare bună, dar a fost dus la spital pentru investigaţii.

Potrivit reprezentantului Poliţiei Harghita, microbuzul implicat în accident venea de la Praga, având destinaţia Orhei, Republica Moldova, iar în acesta se aflau în total douăzeci de persoane - nouăsprezece pasageri şi şoferul.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Harghita a precizat că, pe un carosabil acoperit cu zăpadă, şoferul a pierdut controlul volanului, iar maşina a lovit un stâlp, apoi s-a răsturnat.

El a spus că echipajele ajunse la faţa locului au găsit două persoane - un bărbat şi o femeie - încercerate, fiind declarat decesul.

Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie, iar la faţa locului au fost trimise o autospecială de stingere, două echipaje de descarcerare, cinci ambulanţe SMURD şi trei ambulante ale Seviciului Judeţean de Ambulanţă. Având în vedere numărul persoanelor implicate, forţele de intervenţie au fost suplimentate ulterior cu o ambulanţă de terapie intensivă mobilă, două ambulanşe SMURD şi un echipaj de descarcerare din cadrul ISU Neamţ, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Conform IGSU, celelalte persoane aflate în microbuz şi care nu au fost transportate la spital - unsprezece la număr - au răni minore. Ele au refuzat transportul la spital şi se află la sediul primăriei din Tulgheş, unde primesc hrană şi ceai cald. Acestea rămân în continuare sub supravegherea echipajelor medicale, a adăugat IGSU.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb