Achiziţionarea trustului "Disney" de către "Comcast", în avantajul "Microsoft"

Virginia Balcu
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 17 februarie 2004

"Comcast", cel mai mare operator de televiziune prin cablu din Statele Unite, a luat prin surprindere pieţele, în urmă cu cîteva zile, prezentînd o ofertă pentru achiziţia companiei "Walt Disney", în cadrul unei tranzacţii care evaluează compania la 66 miliarde de dolari şi include asumarea datoriilor. Dacă oferta va avea succes, "Comcast" va deveni unul dintre cele mai importante grupuri media din lume.

Portofoliul societăţii nou-formate va combina activele "Disney" - studiourile sale cinematografice, reţeaua de televiziune ABC, reţeaua sportivă ESPN şi parcurile tematice - cu operaţiunile "Comcast", care furnizează servicii unui număr de aproximativ 21 de milioane de abonaţi.

Grupul "Microsoft" ar putea fi unul dintre principalii beneficiari ai ofertei înaintată de "Comcast", sînt de părere mai mulţi analişti. "Microsoft" deţine 7,4% din capitalul "Comcast". Dacă achiziţia va fi finalizată cu succes, cel mai mare producător de aplicaţii software din lume ar obţine patru procente din acţiunile noii societăţi. Pachetul ar ajuta "Microsoft" să se implice în activitatea companiei, în contextul în care producătorul încearcă să îşi extindă aria de acoperire dincolo de piaţa computerelor personale, pe segmentul în continuă dezvoltare a producţiei media digitale.

Participaţia sa va fi suficientă ca să consolideze legăturile dintre programele "Microsoft", sistemul de distribuţie al "Comcast" şi activele "Disney" din industria de divertisment.

"Disney" a fost de acord să achiţioneze de la "Microsoft" tehnologia necesară pentru dis-tribuţia de filme pe Internet, care include elemente de prevenire a acţiunilor de copiere şi dis-tribuţie ilegală.

Cînd "Comcast" a achiziţionat divizia de servicii prin cablu a grupului AT&T Corp, influenţa "Microsoft" a fost resimţită de ambele părţi, din cauza participaţiei la "Comcast" şi a inves-tiţiilor de cinci miliarde de dolari realizate la AT&T. De asemenea, directorul executiv al "Comcast", Brian Roberts, ar putea apela la "Microsoft", care are 53 de miliarde de dolari sub formă de lichidităţi, ca să-şi îmbunătăţească oferta pentru "Disney". O serie de analişti nu au exclus nici posibilitatea ca "Microsoft" să acţioneze din um-bră în cadrul acestui proiect.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb