Acţionarii "Intercontinental" au respins revocarea conducerii

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 octombrie 2016

Acţionarii Companiei Hoteliere Intercontinental România (RCHI) au respins, la AGA de joi, revocarea lui Ştefan Ioniţă din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie şi introducerea acţiunii în răspundere împotriva administratorilor Bogdan Alexander Adamescu, Dan Grigore Adamescu şi Ştefan Ioniţă şi a fostului administrator Vlad Alexandru Răpişcă.

Anterior, omul de afaceri Cătălin Voloşeniuc (fiul lui Vasile Voloşeniuc, fost preşedinte al Bancorex), compania One United Properties şi "Astra" au solicitat schimbarea conducerii Companiei Hoteliere Intercontinental România (RCHI), potrivit completării convocatorului Adunării Generale a Acţionarilor din 6 octombrie.

Cătălin Voloşeniuc, compania One United Properties şi "Astra" deţin cumulat 27,47% din capitalul social al Lido SA, care deţine 11,89% din Intercontinental.

Acţionarii RCHI au respins, însă, revocarea tuturor membrilor CA.

De asemenea, acţionarii Intercontinental au constatat încetarea mandatului lui Dan Adamescu, conform deciziei penale a Înaltei Curţi.

În mai, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe omul de afaceri Dan Adamescu la 4 ani şi 4 luni închisoare cu executare, într-un dosar de corupţie privind soluţii favorabile în dosare de insolvenţă.

În iulie, Bogdan Alexander Adamescu, preşedintele Intercontinental, şi administratorii Dan Adamescu şi Ştefan Ioniţă au primit amenzi de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru că nu au adus la îndeplinire o decizie anterioară a ASF, care îi obliga să ia măsurile pentru întocmirea unui raport de audit suplimentar, care fusese solicitat de Cătălin Voloşeniuc şi compania One United Properties.

Presa l-a alăturat pe Cătălin Voloşeniuc grupului de la Monaco, un grup de interese format din politicieni şi oameni de afaceri celebri.

Compania Hotelieră Intercontinental este controlată de The Nova Group Investments, cu o deţinere de 15,7%, Astra, cu 16,32%, Lido SA, cu 11,89%, şi Mountbay Limited, cu 32,9%, One United Properties, cu 8,2%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb