Acţionarii privaţi au ajuns să deţină 47,15% din Fondul Proprietatea

ş.c.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 5 august 2010

Numărul acţionarilor privaţi ai Fondului Proprietatea (FP) a crescut la 4.065, aceştia controlând 47,15% din capitalul social al Fondului, potrivit informaţiilor comunicate, ieri, de reprezentanţii societăţii. Din componenţa acţionariatului Fondului Proprietatea fac parte 124 de persoane juridice care deţin puţin peste 13% din capitalul FP. Dintre acestea, patru persoane juridice, cu deţineri mai mari de 1%, controlează, împreună, 7,28% din acţiunile FP, în timp ce 120 de persoane juridice, cu deţineri mai mici de 1%, au o participaţie de 6,12% din capitalul Fondului. Pentru comparaţie, la începutul lunii iulie, numărul acţionarilor persoane juridice cu deţineri sub 1% era de 111.

Participaţia Ministerului de Finanţe, cel mai mare acţionar al Fondului, s-a redus, în cursul lunii iulie, de la 53,87% cât era la începutul lunii, la 52,84% din capitalul social al FP.

La finele lunii iulie, Fondul Proprietatea avea 3.941 acţionari persoane fizice, cu o participaţie de 33,74%. Dintre aceştia, 3.938 au deţineri sub 1%, controlând împreună 26% din acţiunile FP. Trei acţionari persoane fizice ai Fondului, cu deţineri mai mari de 1%, au o participaţie de 7,69% din societate.

Fondul Proprietatea a raportat, în primele şase luni ale anului, venituri în sumă de 267,74 milioane de lei, cu circa 38% mai mari comparativ cu perioada similară din 2009. Aproape 65% din veniturile realizate au avut ca sursă dividendele obţinute de Fond de la companiile din portofoliu, în timp ce veniturile din dobânzi au avut o pondere de circa 20% din totalul veniturilor.

Profitul Fondului, în primul semes­tru al anului, a fost de circa 210 milioane de lei.

Reprezentanţii Fondului Proprietatea au anunţat că, la începutul săptămânii, au depus ultimele acte necesare pentru înregistrarea Fondului la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare. Înregistrarea este una dintre precondiţiile listării FP la bursă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb