Acţionarii "Syngenta" au acceptat oferta de preluare primită de la "ChemChina"

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 mai 2017

Acţionarii "Syngenta" au acceptat oferta de preluare primită de la "ChemChina"

"China National Chemical" Corp. ("ChemChina") a obţinut, la finele săptămânii trecute, votul acţionarilor producătorului elveţian de pesticide şi seminţe "Syngenta" AG pentru preluarea acestuia. Valoarea tranzacţiei este estimată la 43 miliarde de dolari şi reprezintă cea mai mare investiţie chineză realizată până acum peste hotare.

Aproximativ 80,7% din acţionarii "Syngenta" au decis să participe la tranzacţie, peste pragul minim de sprijin de 67%, potrivit unui comunicat comun al "ChemChina" şi "Syngenta". Oferta acceptată a fost de 465 dolari/titlu.

Tranzacţia ar urma să se finalizeze la data de 18 mai. În urma afacerii, acţiunile "Syngenta" vor fi delistate de la bursa elveţiană şi de la New York Stock Exchange.

Acordul dintre cele două companii, anunţat în februarie 2016, a fost determinat de dorinţa Chinei de a folosi portofoliul "Syngenta" de chimicale şi seminţe protejate de mărci pentru îmbunătăţirea producţiei agricole.

Luna trecută, "ChemChina" a obţinut acordul autorităţilor americane de reglementare antitrust şi al celor din Uniunea Europeană pentru preluarea "Syngenta".

Comisia Federală pentru Comerţ din SUA le-a solicitat, însă, celor două companii să renunţe la trei divizii producătoare de pesticide în SUA, pentru ca preluarea să fie finalizată. Totodată, Uniunea Europeană a aprobat preluarea cu condiţia ca grupul chinez să renunţe la o mare parte din afacerile europene cu pesticide şi produse care reglează creşterea culturilor.

Ulterior, tranzacţia a fost aprobată de autorităţile de reglementare din China.

După finalizarea afacerii, preşedintele "ChemChina", Ren Jianxin, va deveni liderul gigantului ce va lua naştere în sectorul chimicalelor.

Afacerea dintre "ChemChina" şi "Syngenta" este o nouă "megafuziune" în domeniul chimicalelor pentru agricultură, care vine după ce, în 27 martie, Comisia Europeană a aprobat fuziunea dintre giganţii americani "Dow Chemical" şi "DuPont".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb