ZIARUL BURSA

08 mai 2017
Ediţia din 15.08.2024
Cum vă place: Emmanuel Holland sau Marine Francois?

Cum vă place: Emmanuel Holland sau Marine Francois?

CORNEL CODIŢĂEditorial / 8 mai 2017

CORNEL CODIŢĂ

Nu este cazul să verificaţi de mai multe ori numele candidatului pe care francezii l-au trimis la Palatul Elysee în urma votului de duminică. Cele două personaje fictive din titlul articolului, rezultate din împerecherea "miciurinistă" a numelor competitorilor reali cu cel al omului care va părăsi funcţia prezidenţială, îngropat sub muntele de nemulţumire şi oprobiu al conaţionalilor săi, este doar un joc care ne ajută să punem în oglindă mandatul încheiat cu cel care va fi deschis de noul Preşedinte al Franţei. Altfel spus, să putem discerne de unde pleacă şi încotro purcede "Republica", în următorii cinci ani.

Curtea de Conturi (Sursa foto: Rcc.ro)

CURTEA DE CONTURI, ÎN VIZORUL PARLAMENTARILOR Zamfir: "Auditorii de la Curtea de Conturi acţionează împotriva intereselor ţării"

EMILIA OLESCUCompanii / 8 mai 2017

Curtea de Conturi a României (CCR) a intrat în vizorul parlamentarilor. După ce bugetul instituţiei de control a fost redus, preşedintele CCR Nicolae Văcăroiu a fost audiat în Senat, iar legea de funcţionare a Curţii Constituţionale (94/1992) urmează să fie modificată, astfel încât statutul auditorilor să fie mai strict.

De ce e BNR iar generoasă cu băncile?

De ce e BNR iar generoasă cu băncile?

CRISTIAN DOGARUBănci-Asigurări / 8 mai 2017

Scăderea rezervelor minime obligatorii (RMO) în valută, de la 10% la 8%, a luat prin surprindere piaţa, în condiţiile în care profitabilitatea sectorului bancar e foarte bună, iar creditarea s-a cantonat aproape exclusiv în lei.

Profitul "Intesa Sanpaolo", peste aşteptări

Profitul "Intesa Sanpaolo", peste aşteptări

Bănci-Asigurări / 8 mai 2017

Profitul net al "Intesa Sanpaolo" în România a scăzut cu 33,4% în primul trimestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 2 milioane de euro, pe fondul declinului veniturilor operaţionale şi al costurilor mai mari, potrivit băncii italiene.

O Franţă care intrigă

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 8 mai 2017

CRISTIAN PÎRVULESCU

Mai mult decât oricând altădată pe parcursul celor 59 de ani ai Republicii a V-a, alegerea preşedintelui francez a fost marele subiect de primă pagină peste tot în lume. Nici atunci când, în 1981, Francois Mitterand a devenit primul socialist preşedinte al Franţei interesul nu a fost la fel de mare.

"Toate cheltuielile făcute au fost necesare, legale şi însoţite de documente justificative"

ŞEFII BIROURILOR DE PROMOVARE DIN STRĂINĂTATE RĂSPUND MINISTRULUI TURISMULUI: "Toate cheltuielile făcute au fost necesare, legale şi însoţite de documente justificative"

ADELINA TOADERCompanii / 8 mai 2017

Reprezentanţii birourilor de turism din străinătate se declară indignaţi de acuzaţiile ministrului Turismului, Mircea Titus Dobre, care a anunţat că va desfiinţa reprezentanţele externe ale acestei instituţii, din cauza unei serii de nereguli grave în privinţa modului de funcţionare a birourilor de promovare externă şi a cheltuirii banilor publici.

Ioan Bendei, vicepreşedintele RCS&RDS, acuzat de mită şi spălare de bani

DNA DECLANŞEAZĂ ANCHETA PENALĂ, ÎN PLINĂ OFERTĂ DE LISTARE A DIGI Ioan Bendei, vicepreşedintele RCS&RDS, acuzat de mită şi spălare de bani

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 8 mai 2017

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, vineri, începerea urmăririi penale faţă de Ioan Bendei, Vicepreşedinte şi Administrator Executiv al RCS&RDS, pentru spălare de bani şi mită, în timp ce oferta pentru listarea Digi Communications, acţionarul majoritar al RCS&RDS este în toi şi se bucură de un succes fulminant, în rândul investitorilor de retail.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Surse: "Uber", investigată penal în SUA

Surse: "Uber", investigată penal în SUA

V.R.Internaţional / 8 mai 2017

Departamentul de Justiţie din Statele Unite a lansat o investigaţie penală împotriva "Uber Technologies" pentru folosirea unui soft care ajută şoferii companiei să evite autorităţile locale de reglementare pentru transporturi, conform...

MACRO NEWSLETTER 8 Mai 2017

MACRO NEWSLETTER 8 Mai 2017

Internaţional / 8 mai 2017

Numărul locurilor de muncă din Statele Unite a crescut peste aşteptări în aprilie 2017, cu 211 mii, după o creştere cu 79 de mii în luna precedentă, conform datelor ajustate pentru sezonalitate de la nivelul companiilor.

Raiduri la "Strabag" şi "Porr", în Austria

A.V.Internaţional / 8 mai 2017

Unele biroruri ale societăţilor austriece de construcţii "Strabag" şi "Porr" au fost percheziţionate săptămâna trecută, din cauza suspiciunilor de fixare a preţurilor, potrivit anunţului făcut vineri de cele două companii care au...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo