ÎN PRIMELE TREI LUNI DIN 2017 Grupul MOL şi-a majorat rezultatele operaţionale pe toate segmentele

A.V.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 8 mai 2017

Grupul MOL şi-a majorat rezultatele operaţionale pe toate segmentele

Grupul petrolier maghiar MOL şi-a majorat profitul net cu 24% în primul trimestru din 2017, în ritm anual, la 323 de milioane de dolari, potrivit anunţului făcut vineri de companie.

MOL a obţinut un rezultat operaţional CCS EBITDA (profit înainde de dobânzi, deprecieri şi amortizări, excluzând elementele excepţionale şi fluctuaţiile de preţuri) de 614 milioane dolari în intervalul menţionat, în creştere cu 21% faţă de perioada similară a anului trecut.

MOL a mai anunţat că şi-a majorat cu 50% rezultatul EBITDA pe segmentul Upstream, comparativ cu primul trimestru al anului trecut, la 219 milioane dolari. MOL a subliniat că avansul a venit din preţurile mai mari ale ţiţeiului, precum şi din baza de active.

Producţia MOL s-a menţinut stabilă în perioada de raportare, la 111.500 de bep/zi.

"La nivelul primului trimestru, toate segmentele de business - Upstream, Downstream, Servicii pentru Clienţi, Gas Midstream (transport de gaze naturale) - au reuşit să îşi majoreze contribuţia comparativ cu perioada similară a anului trecut", potrivit MOL.

Segmentul Downstream a înregistrat un rezultat operaţional CCS EBITDA record pe primul trimestru, de 324 milioane dolari, cu 15% mai mult comparativ cu perioada similară a anului trecut. Creşterea a fost generată de o disponibilitate mai bună a activelor (care au generat volume şi randamente puternice), fiind susţinută de marje destul de bune în rafinare şi petrochimie.

Segmentul Serviciilor pentru Clienţi a raportat, de asemenea, un rezultat record pentru primul trimestru, cu o creştere a EBITDA de 17% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Rezultatul de 55 milioane dolari a fost generat de volumele mai mari de carburanţi şi de contribuţia crescută a segmentului non-fuel, potrivit MOL. "Consumul de carburanţi a crescut cu 5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în regiunea Europei Centrale şi de Est, asigurând un mediu favorabil", a menţionat compania, adăugând: "În România, vânzările retail în volume de benzină au fost stabile în primul trimestru, în timp ce volumele de motorină au crescut cu 13,5% comparativ cu perioada similară a anului trecut".

Preşedintele - director executiv al MOL, Zsolt Hernadi, a comentat rezultatele: "Primul trimestru a reprezentat un început excelent pentru anul 2017, în care toate segmentele noastre de business au înregistrat creşteri solide. Am putut să beneficiem pe deplin de mediul extern favorabil, pe fondul eforturilor noastre constante privind creşterea eficienţei, precum şi datorită bazei de active. Segmentul Downstream a înregistrat un rezultat record la nivelul primului trimestru pe fondul unei disponibilităţi a activelor mult îmbunătăţită şi a marjelor puternice, segmentul Serviciilor pentru Clienţi (Retail) a continuat ascensiunea, în timp ce segmentul Upstream a putut beneficia deplin de preţurile în creştere ale petrolului. Aceste realizări ne oferă o bază solidă pentru restul anului, în condiţiile în care planul nostru este să înregistrăm, din nou, un rezultat EBITDA de cel puţin două miliarde de dolari".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb