Administratorul judiciar al Uztel Ploieşti (UZT) convoacă acţionarii societăţii, pe 10 noiembrie, pentru a aproba completarea obiectului de activitate al producătorului de utilaje pentru extracţie şi construcţie, cu "activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea", potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti.
Acţionarii UZT vor mai trebui să decidă asupra aprobării rapoartelor administratorului judiciar cu privire la cifra de afaceri, veniturile, cheltuielile şi rezultatul net aferente anului 2010 şi anului 2011, cât si asupra modului de repartizare a profitului contabil din 2011. Administratorul propune acţionarilor ca, după constituirea rezervei legale de 280.489 lei, diferenţa rămasă să acopere parţial pierderea din 2010.
În 2010, Uztel marca o pierdere de 17 milioane de lei, iar în 2011 societatea a trecut pe plus, înregistrând un profit net de 5,4 milioane de lei.
La 31 decembrie 2011, câştigul societăţii se ridica la 3,47 milioane de lei, iar la finele anului trecut, profitul UZT era de 1,71 milioane lei .
La începutul anului trecut, administratorul judiciar, Euro Insol, a plătit prima tranşă, în sumă de 1,2 milioane de lei creditorilor înscrişi în Tabelul Preliminar al Creanţelor, acţiune urmată de reluarea tranzacţionării pe BVB a titlurilor companiei, după 33 de luni de suspendare.
În toamna anului 2010 s-a deschis procedura de insolvenţă la cererea Uztel, din cauza acumulării de datorii în sumă de 74,4 milioane lei. Administrarea societăţii a fost încredinţată consorţiului de firme Euroinsol Consulting Ploieşti şi Euro Insol Bucureşti, coordonată de Remus Borza.