Acţionarul Sebastian Valentin Dumitrescu convoacă AGA "Oil Terminal"

Andrei Stan
Piaţa de Capital #Energie / 17 octombrie 2017

Acţionarul Sebastian Valentin Dumitrescu convoacă AGA "Oil Terminal"

Sebastian Valentin Dumitrescu, acţionar în vârstă de 94 de ani al "Oil Terminal" (OIL), a cerut convocarea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (AGA) în vederea alegerii membrilor Consiliului de Administratie prin metoda votului cumulative, potrivit unui raport remis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Acesta deţine 13,05% din capitalul social al operatorului terminalului petrolier la Marea Neagră.

"Societatea Oil Terminal informează acţionarii cu privire la faptul că Dumitrescu Sebastian Valentin, în calitate de acţionar al societăţii, cu o pondere de 13,05% din capitalul social, a solicitat convocarea adunării generale ordinare a acţionarilor în vederea alegerii membrilor Consiliului de Administraţie prin metoda votului cumulativ", se arată în raport.

Consiliul de Administraţie urmează să convoace Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor, precizează "Oil Terminal".

De altfel, Sebastian Valentin Dumitrescu a dat în judecată "Oil Terminal", în luna iulie, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Sebastian Valentin Dumitrescu a solicitat constatarea nulităţii absolute integrale a Hotărârii AGEA din 10.10.2016 privind majorarea de capital a "Oil Terminal", dar şi constatarea nulităţii absolute parţiale a art. 12 alin. 6 din Actul Constitutiv al Oil Terminal, privind cvorumurile necesare deciziilor Adunărilor Generale.

Cererea de chemare în judecată se află spre soluţionare pe rolul Tribunalului Constanţa.

Sebastian Valentin Dumitrescu a ajuns să aibă, în luna mai, 11,3% din "Oil Terminal", conform datelor publicate pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Acţiunile OIL sunt deţinute în proporţie de 59,62% de către statul român prin Ministerul Energiei, iar restul de alţi acţionari. "Fondul Proprietatea" a anunţat că a vândut, pe 24 februarie, acţiuni din "Oil Terminal", reducându-şi participaţia de la 5,4% la 3,8%. "Broadhurst Investments Limited" a raportat, în mai, o deţinere de 4,8% din titlurile OIL.

"Oil Terminal" a realizat, în primul trimestru din acest an, un profit net de 6,77 milioane lei, în scădere cu 4,5%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, potrivit rezultatelor financiare transmise Bursei de Valori Bucureşti.

Cifra de afaceri a companiei a scăzut cu 1,7%, de la 37,3 milioane lei, în primul trimestru din 2016, la 36,7 milioane lei în primul trimestru 2017.

"Oil Terminal" este cel mai mare terminal pentru import/export ţiţei, produse petroliere şi petrochimice la nivel naţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb