Acţiunile producătorilor de cipuri Samsung şi SK Hynix cresc

T.T.
Companii / 10 iulie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Acţiunile producătorilor de cipuri Samsung şi SK Hynix au crescut, astăzi, investitorii considerând că restricţiile impuse de Japonia exporturilor în Coreea de Sud a unor materiale esenţiale pentru aceste dispozitive pot fi o şansă pentru reducerea stocurilor, transmite Reuters.

Samsung şi SK Hynix sunt companiile cele mai afectate de restricţiile japoneze, care sunt cea mai recentă măsură în conflictul diplomatic dintre Seul şi Tokyo referitor la compansaţiile pentru muncă forţată a sud-coreenilor pentru companii japoneze, în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

"Măsurile de retorsiune ale Japoniei împotriva noastră pot o şansă pentru a scăpa de cipurile care stau de mult timp în stocurile noastre şi de a preveni creşterea stocurilor", a declarat o sursă de la un producător major de cipuri.

Acţiunile Samsung au crescut, astăzi, cu până la 1,9%, iar cele ale SK Hynix cu până la 4,6%, în timp ce principalul indice bursier al Coreii de Sud a urcat cu 0,6%.

Samsung şi SK Hynix analizează dacă să reducă producţia de cipuri flash NAND, cel mai devreme în această lună, a relatat, ieri seară, publicaţia Korea Economic Daily, citând o sursă din industrie.

Preţurile cipurilor de memorie flash NAND au scăzut puternic în ultimul an, pe fondul creşterii mai rapide a producţiei comparativ cu cererea şi al războiului comercial dintre Statele Unite şi China.

Cipurile NAND intră în componenţa dispozitivelor mobile şi a cardurilor de memorie, a stockurilor USB şi a unităţilor cu cipuri (solid-state drives).

"Producătorii noştri de cipuri încearcă să minimizeze impactul măsurilor Japoniei, dar pe de altă parte poate fi un moment bun pentru producătorii de cipuri să îşi reducă stocurile de trei luni", a spus Park Jea-gun, şeful Korean Society of Semiconductor and Display Technology, potrivit sursei citate.

Japonia a anunţat, săptămâna trecută, că nu va mai oferi tratament preferenţial livrărilor a trei materiale în Coreea de Sud, care sunt utilizate la producţia de semiconductori şi de ecrane pentru smartphone-uri.

În consecinţă, Samsung Electronics şi SK Hynix încearcă să cumpere mai multe materiale din ţări precum Taiwan şi China.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb